Fri frakt över 300 kr
100 dagars öppet köp
Snabb leverans
Fri frakt över 300 kr
100 dagars öppet köp
Snabb leverans
Ögonvitaminer - komplett formel för att bibehålla normal syn
 • kombinerar 9 värdefulla ögonvitaminer i en formel
 • högt innehåll av Lutein och Zeaxanthin
 • utformade för att bibehålla normal synförmåga
 • främjar synen på dag och natt
 • skyddar ögonen från solstrålar
 • Garanterat ren och fri från tillsatser
 • Mycket väl tolererad och vegansk
Köp mer, spara mer!
449 kr
427 kr
-5%
404 kr
-10%
382 kr
-15%
1 x 60 kapslar
449 kr

I lager

 • Gratis frakt över 300 kr
 • Leverans inom 1-3 arbetsdagar
 • 100 dagars öppet köp
Spara 5% extra om du beställer för 750 kr eller mer
Köps ofta tillsammans

Senaste 1 recensionerna:
En av de bästa antioxidanterna

Vi har känt till den här produkten länge och den är definitivt bra mot flera hälsobesvär och som en profylax. Leveransen är som vanligt snabb och tillförlitlig. Gång på gång.

Skriven av Agnieszka
5/ 5
Totalt antal recensioner:2

Ögonvitaminer - komplett formel för att bibehålla normal syn

Vision Formula är en unik blandning av effektiva antioxidativa vitala element som blåbärsextrakt, OPC druvkärneextrakt, Astaxanthin, Vitamin E och C, Lutein, Zeaxanthin och andra karotenoider som är avgörande för din syns skärpa.

Vem bör konsumera Vision Formula?

 • för alla människor som belastar ögonen mycket på jobbet eller på fritiden
 • för alla de människor som läser mycket eller arbetar vid datorn
 • för alla människor har blicken på sin mobil många timmar per dag
 • för alla som vill skydda sina ögon
 • för äldre personer med dålig syn

Ökad synskärpa med hjälp av naturliga näringsämnen

Våra ögon är de mest värdefulla och avgörande av våra fem sinnen. Mer än 80 % av all information når oss genom våra ögon. Avsaknaden av synen skulle radikalt minska vår livskvalitet.

Föreställ dig bara alla saker du inte skulle ha möjlighet att göra om visuella hjälpmedel som glasögon eller kontaktlinser inte hade uppfunnits.

Aldrig tidigare i människans historia har så många krav och stress ställts på ögonen. Vi utsätter våra ögon för enorma mängder läsning, jobb, datorrelaterad skärmtid, tittar på
tv eller stirrar på de små displayerna på våra mobiltelefoner.

Väldigt få personer är medvetna om i vilken utsträckning våra ögon stressas av dessa vanor. Utöver ovannämnda påverkas även våra ögon av dåliga matvanor om du inte får i dig de mängder viktiga näringsämnen som behövs för att bibehålla en hälsosam syn. 

Alla ovannämnda faktorer i kombination med överdriven stress och näringsbrister kan så småningom leda till förlust av akut syn. Idag lider mer än 70 % av befolkningen av någon form
av synnedsättning.

Naturliga ögonvitaminer i Vision Formula kan hjälpa

För att möta de höga krav vi ställer på ögonen kräver våra ögon specifika näringsämnen för att skydda dem mot externa faktorer (t.ex. exponering av solen) och att vi tillför optimal näring för att bevara dem vid maximal funktionskapacitet.

UV-ljuset från solen är en ständig fara för vår syn. Solens strålar träffar linsen och gula fläcken direkt och leder till att det bildas fria radikaler i dessa viktigaste områden i ögat.

Om det inte finns tillräckliga mängder antioxidanter kan de orsaka stor skada, grumla linsen och permanent skada gula fläcken. Det här förklarar varför det är antioxidativa naturliga ämnen som skyddar ögonens hälsa och ser till att vi bibehåller en skarp syn.

Vision Formula är en unik blandning av vitala antioxidantämnen som är viktiga för skarp syn. Kroppen kan inte bygga upp dessa vitaminer och växtämnen, som är viktiga för ögonen, och det måste därför regelbundet tillföras via ett kosttillskott.

Det i särklass mest kända näringsämnet för vår syn är vitamin A samt karotenoiderna. Morötter nämns alltid som maten för god syn. Vi kommer i följande stycke att introducera dig för ett antal näringsämnen, förutom vitamin A, som anses vara vitala för att våra ögon ska må bra.

Vitamin A - ögonvitaminet

Vår kropp kan bara ta upp vitamin A på två sätt. I form av retinol förekommer A-vitamin endast i animaliska livsmedelskällor. Som ett vitamin A - prekursor finns det i form av betakaroten i växter - vår kropp omvandlar det till vitamin A beroende på hur behovet ser ut.

Många vitaminforskare rekommenderar därför tillskott med karotenoider då intag i denna form förhindrar överdoser. Den amerikanske biokemisten George Wald var 1967 års Nobelpristagare baserat på hans upptäckter om sambandet mellan vitamin A och våra ögon. Vitamin A är oersättligt för vår syn och förmågan att skilja färger.

Det är viktigt för vår syn och för att känna igen färger. Ögats näthinna innehåller miljontals synceller som producerar visuellt lila från vitamin A och protein.

När de träffas av ljusstrålar överför dessa synceller nervimpulser till hjärnan som genererar bilder. Detta fenomen som vi kallar syn använder enorma mängder vitamin A.

Om du arbetar mycket framför datorskärmar eller spenderar mycket tid på att titta på tv måste dina ögon ställa om sig 10 000 gånger om dagen till nya kontraststimulans (ljusstyrka-mörker). Du behöver tillräckligt med vitamin A eller dess prekursor betakaroten för ögonens fortsatta synskärpa.

Det är därför Vision Formula innehåller 6mg naturliga karotenoider, som erhålls från Dunaliella Salina-algerna. Dessa är särskilt rika på naturliga betakaroten men även på många andra karotenoider som alfakaroten, zeaxantin, lutein och kryptoxantin.

Kraftfull syn dag och natt

Bär är utan tvekan bland de nyttigaste fruktsorterna. Blåbär bidrar speciellt med näringsämnen som anses viktiga för ögonhälsan, eftersom de är rika på unika aktiva ämnen som antocyanosider .

Studier som testar piloter, flyginspektionspersonal och bil- och lastbilschaufförer har visat att blåbärsextrakt avsevärt kan förbättra ögonens anpassningsförmåga till mörker såväl som deras mörkerseende.

Den främsta orsaken till detta är dess förmåga att påskynda regenereringen av det visuella lila Rhodopsin. Människor som regelbundet tar blåbärsextrakt har rapporterat att de upplever färger mer intensivt och ser bättre.

Blåbärsextrakt är också en kraftfull naturlig antioxidant och främjar liksom OPC kollagenbildning samt blodkärlens hälsa och elasticitet. Vision Formula innehåller hela 50 mg av ett blåbärsextrakt av mycket hög kvalitet med 25% antocyaniner.

OPC för visuell kraft

Ögat och speciellt linsen består till största delen av kollagen (bindväv) och vatten. OPC (Oligomere Proantocyanidiner), har på grund av dess kraftfulla roll i att stärka bindväven över hela kroppen också betydelse för ögonen.

Desto mer elastisk och fast kollagen, desto friskare ögon. Dessutom är OPC en av de starkaste antioxidanterna och skyddar cirka 20 gånger mer än C-vitamin mot fria radikaler. Det är därför 50 mg OPC druvkärneextrakt (95 % polyfenoler) ingår i Vision Formula per kapsel.

Astaxanthin - en kraftfull antioxidant

Studier har visat att astaxantin avsevärt kan minska torra ögon på bara några veckor. Hos kontorsanställda, som arbetar vid en dator hela dagen, ledde intaget av astaxantin till avsevärt bättre skärpa i synen. I en studie med handbollsspelare förbättrade astaxantin synskärpan och förbättrade djupuppfattningen.

Vitamin C - Viktigt för klara linser

C-vitamin som kan neutralisera fria radikaler och bilda kollagen kan hittas i höga koncentrationer i ögat när kroppen generellt sett är välförsörjd med det.

Den högsta C-vitaminkoncentrationen finner vi i ögats lins. Studier visade på C-vitamins sensationella förmåga att minska åldersrelaterad grå starr - i 10 C-vitaminstudier med fler än 80 000 försökspersoner minskade grå starr med 40-50%.

C-vitamin hjälper till att bibehålla linsens klarhet i hög ålder. Ett annat intressant faktum är att C-vitaminhalten i tårar är cirka 50 gånger högre än i blod. Varje rörelse av fransarna återfuktar ögats yta med dem och bildar därmed en primär barriär mot fria radikaler. Vision Formula innehåller 100 mg C-vitamin per kapsel.

Vitamin E - ett livsviktigt element för gula fläcken

Vitamin E:s betydelse för synskärpan visar sig genom att dess koncentration i gula fläcken är 70 gånger så stor som linsen. Den skyddar gula fläckens 130 miljoner fotoceller mot den skadliga effekten av UV-strålar.

Studier har visat att höga vitamin E-nivåer i blodet halverar risken för att få makuladegeneration.

Dessutom har 9 studier med 10 300 kvinnor och män också påvisat dess förmåga att minska åldersrelaterad grå starr med cirka 50 %. Den uppnår detta genom ett nära samarbete med C-vitamin. Det är därför 20 mg naturligt E-vitamin finns i varje kapsel.

Hela spektrumet av högkvalitativa ögonvitaminer

Ögonens känsliga celler är under konstant attack av mängder fria radikaler. Endast ett starkt team av effektiva antioxidativa vitala element kan ge ögonen optimalt skydd och bibehålla samt stimulera visuell kraft. Det är därför Vision Formula förser dig med ett fullständigt spektrum av högkvalitativa ämnen i en och samma formula.Produktinformation
Vision Formula
 • Artikelnr

  6975-11

 • Varumärke

  Vitality Nutritionals

 • Antal

  60

 • Produktform

  Kapslar

 • Producerat i

  Nederländerna

 • Förpackningsstorlek

  40.9 Grams

 • Antal per förpackning

  60

 • Dosering per dag

  1

 • Antal dagars förbrukning

  60

 • Pris per kg/l

  10 978 kr / 1KG incl. VAT

Ta en kapsel dagligen i samband med en måltid för att skydda ögonen. Om du redan har försämrad syn, ta 1 kapsel två gånger om dagen i samband med en måltid. Vision Formula är ett naturligt näringstillskott och bör tas minst 3-6 månader kontinuerligt för att fullt ut dra nytta av dess många egenskaper.

Denna produkt innehåller inga allergener.

Ascorbylpalmitat, växtcellulosa (kapsel), naturliga blandade karotenoider (från växtkälla), magnesiumaskorbat, mikroalgextrakt från Haematococcus pluvialis (5 % astaxanthin), Tagetes-extrakt (10 % FloraGlo® Lutein), blåbärsextrakt, druvfröextrakt (95 % polyfenoler), Tagetes-extrakt (10 % Zeaxanthin), zinkbisglycinat, naturligt E-vitamin (som D-alfa-tokoferolsuccinat).

Garanterat ren och fri från tillsatser:

 • fri från laktos, gluten, jäst och soja
 • fri från vete och mejeriprodukter
 • fri från konstgjorda färgämnen och konserveringsmedel
 • fri från genetiskt modifierade ämnen
 • fri från animaliska produkter
 • fyllda i kapslar av vegetabiliskt ursprung

 

Varje kapsel innehåller:

 • 100 mg C-vitamin
 • Naturliga karotenoider, som ger
  ⁠- 6000 mcg Betakaroten - 272 mcg
  Alfakaroten - 86 mcg Kryptoxantin - 45 mcg Zeaxantin - 101 mcg Lutein 
 •  50 mg blåbärsextrakt (25 % antocyan)
 •  50 mg extrakt av vindruvskärnor (95 % polyfenoler)
 •  20 mg E-vitamin (naturlig form)
 •  6 mg naturligt Lutein (FloraGlo®, 
 •  3 mg naturligt astaxanthin
 •  3 mg naturligt zeaxantin
 •  5 mg zink


 • Förvaras tätt stängt på en sval, torr plats.
 • Skydda från solljus och fukt
 • Förvaras inte i kylskåp.
 • Lämna torkmedlet i behållaren.
 • Förvaras utom räckhåll för barn

 

Kosttillskott kan inte ersätta en balanserad och varierad kost och en hälsosam livsstil. Den rekommenderade dagliga dosen bör inte överskridas. Förvaras utom räckhåll för barn. Informationen är inte avsedd att ersätta råd från din läkare eller annan hälsovårdspersonal. Det är inte ett uttalande om helande eller en rekommendation om självmedicinering.

 • Äggfritt,
 • Fiskfritt,
 • Fri från konserveringsmedel,
 • Fritt från jäst,
 • Gelatinfritt,
 • Glutenfritt,
 • Hypoallergen,
 • Icke-GMO,
 • Inga färgämnen,
 • Inga smakämnen,
 • Ingen mikrokristallcellulosa,
 • Ingen sockeralkohol,
 • Inget artificiellt sötningsmedel,
 • Inget magnesiumstearat,
 • Jordnötsfri,
 • Laktosfritt,
 • Mejerifritt,
 • Nötfri,
 • Skaldjursfritt,
 • Sockerfri,
 • Sojafritt,
 • Tillverkad i Europa,
 • Utan tillsatser,
 • Vegansk,
 • Vegetarisk,
 • Vetefritt

Garanterad kvalitet för din hälsa

När det kommer till din hälsa är kvalitet viktigast. Därför genomgår våra Vitality Nutritionals-produkter toppmodern oberoende laboratorieanalys för att verifiera etikettpåståenden och för att säkerställa att du får kosttillskott av högsta kvalitet.

Dessa faktorer garanterar vår kvalitet:

 • alla ingredienser är testade för sin renhet och aktiva ämnen
 • ett oberoende laboratorium kontrollerar också kvaliteten på slutprodukterna

 


Kundrecensioner om Vision Formula
Senaste 1 recensionerna:
En av de bästa antioxidanterna

Vi har känt till den här produkten länge och den är definitivt bra mot flera hälsobesvär och som en profylax. Leveransen är som vanligt snabb och tillförlitlig. Gång på gång.

Skriven av Agnieszka
5/ 5
Totalt antal recensioner:2


Andra kunder gillar också:
Nyligen sett av dig