Fri frakt över 300 kr
100 dagars öppet köp
Snabb leverans
Fri frakt över 300 kr
100 dagars öppet köp
Snabb leverans

Artiklar

IBS mage kvinne.png
5 enkla tips för att hantera irritabel tarm (IBS)
22 jan. 2024

Att leva med irritabel tarm (IBS) är en pågående utmaning som kan leda till frustration, utmattning och känslomässig påfrestning, vilket ibland hindrar dagliga uppgifter. Effektiv hantering av symtom kräver förberedelse. Med rätt planering och medvetenhet kan du minska obehag och begränsa symtom som påverkar dina dagliga aktiviteter.

Läs mer
kvinne-med-ibs-holder-magen-har-ubehag.png
IBS: 5 orsaker
19 jan. 2024

Varje person med IBS har en unik erfarenhet och triggers, vilket gör det utmanande att definiera en behandlingsmetod utifrån diagnosen. Det är inte alltid lätt att hitta information, så vi har gjort jobbet åt dig, så att du enkelt kan få gedigen insikt i tillståndet.

Läs mer
Håndter-stress-i-hverdagen.jpeg
Att hantera stress: 3 enkla tips
7 dec. 2023

I en hektisk vardag upplever vi alla stress av och till. Arbete, studier, deadlines, familj, sport och socialt liv kan leda till en känsla av trötthet och utmattning. För att uppnå ett hälsosamt och stressfritt liv är det avgörande att avsätta tid för att faktiskt vila och koppla av. Detta ger kroppen en möjlighet att återhämta sig efter längre perioder av stress. Läs vidare och lär dig tre enkla tips för att hantera stress så bra som möjligt.

Läs mer
prostatenight.jpeg
10 tecken på att du har en större prostata än du borde ha
29 okt. 2023

Urineringsproblem är ett vanligt hälsoproblem som drabbar så många som 50 % av alla män över 60 år, och uppstår ofta som ett resultat av åldersrelaterade förändringar i prostatakörteln. Tillståndet är känt som godartad prostataförstoring. Att vara medveten om tecknen på urineringsproblem är viktigt för att kunna identifiera och söka behandling för dessa besvärliga symtom. I den här artikeln kommer vi att utforska 10 vanliga tecken på urineringsproblem som du bör vara uppmärksam på.

Läs mer
Vitamin K2.jpeg
Vitamin K2 - viktigt för kroppen
5 okt. 2023

Av alla essentiella vitaminer för kroppen får K2 ofta mindre uppmärksamhet jämfört med sina mer kända syskon. Ändå spelar detta underskattade näringsämne en avgörande roll för att upprätthålla hälsa och välbefinnande.

Vitamin K2, vetenskapligt känt som menakinon, är ett fettlösligt vitamin som främst bidrar till normal blodkoagulering, men fördelarna slutar inte där. I den här artikeln kommer vi att utforska K2-världen, avslöja dess källor, funktioner och de många hälsofördelarna som är förknippade med K2-tillskott.

Läs mer
damiana menopause.jpg
14 tecken på klimakteriet
2 okt. 2023

Vi kommer alla att gå igenom klimakteriet. För de flesta kvinnor inträffar denna period mellan åldrarna 45-55 år. Det rapporteras att ungefär 3 av 4 kvinnor upplever besvär i samband med denna period. För vissa kommer inte symtomen att vara lika märkbara som för andra. Periodens längd varierar från person till person. För de allra flesta uppstår det flera symtom under perioden som inte upplevs som så trevliga.

Klimakteriet är perioden i livet då äggstockarna slutar producera östrogen för gott. Besvären som uppstår beror på låga östrogennivåer i kroppen. Det finns många tecken på klimakteriet. Här har vi samlat 14 av dem.

Läs mer
Couple kayaking.jpeg
Så får du mer energi
29 sep. 2023

I en hektisk vardag där energi ofta är en bristvara är det viktigt att förstå hur vi kan öka våra energinivåer för att möta dagliga utmaningar. I Sverige uppger över 60 % av befolkningen att de upplever perioder med låg energi inom loppet av veckan. Den goda nyheten är att det finns ett antal effektiva och enkla saker du kan göra som kan bidra till att öka dina energinivåer och förbättra din livskvalitet. Från kost och träning till sömn och avkoppling, kommer den här artikeln att utforska en rad praktiska metoder för att utvinna mer energi och leva livet med max kraft.

Läs mer
supplementspicture.jpeg
Nyttig information om kosttillskott
15 sep. 2023

Många tar kosttillskott dagligen, och därför kan det vara bra att veta rätt tidpunkt att ta detta kosttillskott. Vissa kosttillskott bör tas i samband med måltid, medan andra fungerar bättre vid en annan tidpunkt. Och vilka näringsämnen kan du tryggt kombinera med varandra? I den här artikeln ger vi dig nyttig information.

Det finns en rad rekommendationer som kan hjälpa dig med att ta kosttillskott. Vi förklarar intaget av vitaminer, mineraler och andra näringsämnen.

Läs mer
AdobeStock_173160913 (1).jpeg
Omega-3: Havets hjälte för ditt hjärta, hjärna och immunförsvar
30 aug. 2023

Omega-3-fettsyror beskrivs ofta som små mirakel. De finns naturligt i en mängd olika livsmedel och kosttillskott, och deras fantastiska hälsofördelar kan stödja din livskvalitet på flera sätt. I det här blogginlägget kommer vi att utforska varför Omega-3 är viktigt för din kropp och hur det kan vara nyckeln till en hälsosammare och mer tillfredsställande livsstil. Så låt oss dyka djupare ner i havet av Omega-3 och upptäcka de många fördelarna som detta näringsämne har att bjuda på!

Läs mer
magnesium.jpeg
Magnesium: Topp 5 livsmedel
21 aug. 2023

Vitaminer, mineraler och spårämnen utgör grunden för vår allmänna hälsa. Brist på dessa viktiga näringsämnen kan leda till ett antal allvarliga hälsoproblem.

Det kan ofta vara en utmaning att få i sig tillräckliga mängder vitaminer och mineraler endast genom den dagliga kosten. Som ett resultat av detta rekommenderar ett ökande antal nutritionister att inkludera en multivitamin- och mineralkapsel av hög kvalitet som en daglig rutin.

Ett mineral som förtjänar särskild uppmärksamhet i detta sammanhang är magnesium. Magnesium är ett av de viktigaste mineralerna för kroppens funktion, eftersom det spelar en avgörande roll i över 300 biokemiska reaktioner. Detta mineral är involverat i regleringen av nervfunktion, muskelkontraktion, proteinsyntes och benhälsa.

Brist på magnesium kan resultera i symtom som muskelspänningar, lindriga kramper, nedsatt immunförsvar och minskade energinivåer. Det kan också påverka det kardiovaskulära systemet negativt. Med tanke på vikten av magnesium kan det vara svårt att täcka det dagliga behovet enbart genom kosten, särskilt för dem med specifika kostrestriktioner.

Läs mer
vitamin d_.jpg
D-vitamin: Livsviktigt för hälsan
17 juni 2022

D-vitamin ger friska ben och finns med i en rad olika metaboliska processer i människokroppen. Till skillnad från alla andra vitaminer kan behovet inte tillgodoses enbart genom näring, och brist på vitaminet kan orsaka allvarliga sjukdomar. En tillräcklig tillförsel av D-vitamin är därför viktig.

Läs mer
vitaminer.jpg
Vitaminer - Grunden för vår hälsa
10 juni 2022

Vitaminer och mineraler är grunden för vår hälsa. Brist kan leda till en mängd olika besvär.

Det är ofta svårt att få i sig tillräckligt med vitaminer och mineraler genom den dagliga kosten. Därför rekommenderar fler och fler näringsexperter att du tar en bra multivitamin- och mineralkapsel varje dag.

Alla vet att vitaminer är livsviktiga och därför viktiga för vår hälsa. Effekterna av varje enskilt vitamin i kroppen är okända för många.

Därför ger vi dig här en översikt över de viktigaste vitala ämnena och deras naturliga källor i detalj. När du läser igenom den kommer du att se hur mycket vitaminer, mineraler och spårämnen påverkar vårt välbefinnande, utseende och vitalitet.

Läs mer