Fri frakt över 300 kr
100 dagars öppet köp
Snabb leverans
Fri frakt över 300 kr
100 dagars öppet köp
Snabb leverans

SOMMARREA! Få upp till 25% rabatt! Se alla erbjudanden här

Ubiquinol - den aktiva formen av koenzym Q10
Köp mer, spara mer!
349 kr
332 kr
-5%
314 kr
-10%
297 kr
-15%
Eller välj ett abonnemang:
297 kr
Alltid 15%
var 4:e månad
1 x 60 kapslar
349 kr

I lager

 • Gratis frakt över 300 kr
 • Leverans inom 1-3 arbetsdagar
 • 100 dagars öppet köp
Spara 5% extra om du beställer för 750 kr eller mer
Köps ofta tillsammans

Senaste 1 recensionerna:
Verifierat köp
Absorberar bättre än traditionellt ubikinon.

Det fungerar!

Skriven av Tiina Raitanen
4,5/ 5
Totalt antal recensioner:2

Ubiquinol - den aktiva formen av koenzym Q10

Vad är ubiquinol?

Ubiquinol är den reducerade, aktiva antioxidantformen av koenzym Q10 (CoQ10). Ubiquinol produceras naturligt i friska kroppar och är Q10 som har omvandlats (reducerats) för att användas i den cellulära energiproduktionsprocessen.

Förutom sin viktiga roll i energiproduktionen är det den starkaste lipidlösliga antioxidanten som finns tillgänglig och skyddar kroppens celler från oxidativ stress som kan orsaka skador på proteiner, lipider och DNA.

Varför blir det viktigare att komplettera med ubiquinol när jag blir äldre?

Som en frisk 20-åring producerar du lätt allt Q10 du kan använda och omvandlar det effektivt till ubiquinol. Faktum är att den dominerande formen av Q10 i plasma och vävnader hos en frisk individ är den reducerade ubiquinolformen.

Ålder och andra faktorer kan dock hindra kroppens förmåga att producera och metabolisera Q10. Några orsaker till detta är ökad metabolisk efterfrågan, otillräckligt kostintag, oxidativ stress eller en kombination av dessa saker.

Vissa rapporter säger att denna nedgång blir tydlig vid 40 års ålder, även om den i vissa fall kan börja så tidigt som vid 20 års ålder. När kroppens förmåga att producera och reducera Q10 börjar bli begränsad blir det allt viktigare att komplettera med Q10 och/eller ubiquinol för att bibehålla en god hälsa.

Vad är skillnaden mellan Ubikinon och Ubiquinol?

Ubikinon och ubiquinol är båda former av Q10 och båda är nödvändiga för att producera cellenergi. Ubikinon är den oxiderade formen av Q10 som konsumenterna är mest bekanta med; den har tagits som tillskott och studerats i mer än 30 år.

Under de senaste tre decennierna har Q10 erkänts för sina fördelar för allmän hälsa och välbefinnande samt kardiovaskulär och neurologisk hälsa.

För att generera cellenergi måste kroppen omvandla Ubikinon till Ubiquinol. Utan denna omvandling kan kroppens energiproduktionsprocess inte slutföras och energinivåerna kan inte upprätthållas. Båda är alltså viktiga för att upprätthålla kroppens naturliga energi.

Minskad mängd ubiquinol resulterar i mindre cellenergi och minskat skydd mot oxidativ stress, som producerar fria radikaler och kan skada kroppens celler, inklusive proteiner, lipider och DNA. Ubiquinol ger ett starkt första försvar mot denna oxidativa cellskada och måste fyllas på för att bibehålla optimal hälsa.

Allt fler vetenskapliga rapporter visar att dramatiska minskningar av ubikinonnivåerna och ökad oxidativ stress är förknippade med åldrandeprocessen och många åldersrelaterade tillstånd.

Hur vet jag vilken form av Q10 som är rätt för mig?

Friska vuxna i 20- och 30-årsåldern kan lätt metabolisera Q10 och omvandla det till ubiquinol, vilket innebär att tillskott av Q10 sannolikt är det mest effektiva sättet att höja Q10-nivåerna.

För personer som är över 40 år är det troligen mer fördelaktigt med ubiquinol eftersom kroppens förmåga att producera Q10 och omvandla det till ubiquinol minskar. Optimala ubiquinolnivåer är viktiga för dem som vill stödja kardiovaskulär, neurologisk och leverhälsa.

Eftersom ubiquinol är förkonverterad är den redo för omedelbar användning i kroppen, vilket gör den idealisk för dem som inte kan minska Q10 i kroppen på ett effektivt sätt.

Hur mycket Ubiquniol ska jag ta?

Den rekommenderade dosen av Ubiquniol varierar beroende på varje individs behov. De som är äldre eller misstänker att de har minskat Q10 kan dock börja komplettera med 200-300 mg Ubiquniol per dag.

Studier visar att Q10-plasmanivåerna når en platå efter cirka två veckor med denna dos. Därefter är 100 mg per dag en bra underhållsdos.

Om Q10 har funnits i tilläggsform i 30 år, varför har ubiquinol inte funnits tillgängligt förrän nyligen?

Eftersom ubiquinol lätt oxideras i luften har det varit svårt att utveckla ett stabilt utbud i reducerad form. Med hjälp av avancerad teknik har forskarna dock lyckats förbättra en stabiliseringsprocess som gör att ubiquinol förblir i sin reducerade form utanför kroppen.

Kan jag få ubiquinol från maten jag äter?

Du kan få både ubiquinol och ubikinon i små mängder via kosten. Du skulle dock behöva äta dessa livsmedel i så stora mängder att de blir en opraktisk resurs för att tillgodose dina behov av Q10-tillskott.

Och eftersom kroppens förmåga att omvandla ubikinon till ubiquinol minskar med åldern blir maten en mindre praktisk källa till ubiquinol för äldre personer och de som lider av åldersrelaterade sjukdomar.

Vilka är hälsofördelarna med ubiquinol?

För de personer som inte kan omvandla Q10 till Ubiquinol på ett effektivt sätt kommer Ubiquniol att återställa hälsosamma nivåer av Q10 i plasma och organ för effektivare energiproduktion. Detta bör resultera i mer energi och uthållighet samt bättre allmän hälsa.

Eftersom ubiquinol är en extremt kraftfull antioxidant ger den dessutom ett starkt skydd mot oxidativ stress och åldersrelaterade tillstånd.

Hur länge måste jag ta Ubiquinol innan jag känner fördelarna?

Ubiquinol är inte en snabb lösning för dem som vill ha mer energi. Till skillnad från koffein eller socker som ökar energinivåerna snabbt och kan orsaka en "krasch" senare, ger ubiquinol hållbar naturlig energi.

Även om varje individ är annorlunda tar det i allmänhet två till tre veckor att återställa optimala Q10-nivåer i blodplasma och vävnader. De flesta människor börjar känna effekterna när deras individuella plasmanivåer börjar öka, vanligtvis runt den femte dagen.

Jag har hört att ubiquinol "upprätthåller din naturliga energi". Vad betyder det?

Ubiquinol behövs för att kroppen ska kunna generera energi. Genom att återställa detta viktiga näringsämne till optimala nivåer hos personer över 40 år återställs samma typ av ungdomlig energi som kroppen producerade när den effektivt kunde omvandla Q10 till Ubiquinol och upprätthålla tillräckliga koncentrationer av Ubiquinol i plasma och vävnader. Att komplettera med Ubiquniol är därför det perfekta sättet att återställa och bibehålla din naturliga energi.


Produktinformation
Ubiquinol CoQ10 50mg
 • Artikelnr

  6988-11

 • Varumärke

  Vitality Nutritionals

 • Antal

  60

 • Produktform

  Kapslar

 • Producerat i

  Tyskland

 • Förpackningsstorlek

  43 Grams

 • Antal per förpackning

  60

 • Dosering per dag

  1

 • Antal dagars förbrukning

  60

 • Pris per kg/l

  8 116 kr / 1KG incl. VAT

Forskare föreslår att du tar 200 till 300 mg Ubiquinol CoQ10 varje dag under de första två veckorna för optimal laddning av CoQ10. För att göra det, ta 1-2 kapslar efter måltiden.

För att bibehålla Coenyzme Q10-nivån efteråt tar du en kapsel 1-2 gånger dagligen med 6-8 oz vatten under eller efter en måltid.

Viktig anmärkning: Du bör inte ersätta din nuvarande medicinering med Ubiquinol CoQ10. Men du kan ta det tillsammans med dina mediciner.

 • Soja

Rapsolja, vegetabiliskt kapselskal (modifierad majsstärkelse, glycerol, karragenan, färgämne karamell, natriumfosfat), diglycerylmonooleat, Kaneka Ubiquinol™*, bivax, sojalecitin.

* Q+, Kaneka Ubiquinol™ och kvalitetsstämpeln™ är registrerade eller pågående varumärken som tillhör Kaneka Corp.

Allergener: Innehåller soja.

Varje kapsel innehåller:

50 mg ubikinol


• Förvaras väl förslutet på en sval, torr plats.

• Skydda från solljus och fukt

• Förvaras inte i kylskåp

• Lämna torkmedlet i behållaren

• Förvaras utom räckhåll för barn

 

Kosttillskott ska inte ersätta en balanserad och varierad kost och en hälsosam livsstil. Den rekommenderade dagliga dosen bör inte överskridas. Förvaras utom räckhåll för barn. Informationen är inte avsedd att ersätta råd från din läkare eller annan hälsovårdspersonal. Det är inte ett uttalande om helande eller en rekommendation om självmedicinering.  Garanterad kvalitet för din hälsa

  När det kommer till din hälsa är kvalitet viktigast. Därför genomgår våra Vitality Nutritionals-produkter toppmodern oberoende laboratorieanalys för att verifiera etikettpåståenden och för att säkerställa att du får kosttillskott av högsta kvalitet.

  Dessa faktorer garanterar vår kvalitet:

  • alla ingredienser är testade för sin renhet och aktiva ämnen
  • ett oberoende laboratorium kontrollerar också kvaliteten på slutprodukterna

   


  Kundrecensioner om Ubiquinol CoQ10 50mg
  Senaste 1 recensionerna:
  Verifierat köp
  Absorberar bättre än traditionellt ubikinon.

  Det fungerar!

  Skriven av Tiina Raitanen
  4,5/ 5
  Totalt antal recensioner:2


  Andra kunder gillar också: