Fri frakt över 300 kr
100 dagars pengarna tillbaka-garanti
Säker shopping med SSL
Fri frakt över 300 kr
100 dagars pengarna tillbaka-garanti
Säker shopping med SSL

Integritetspolicy hos VitaminExpress

Skyddet av dina personuppgifter är en fråga som vi tar på stort allvar. Därför är dina personuppgifter alltid strängt konfidentiella och behandlas i enlighet med de rättsliga bestämmelserna om dataskydd och denna dataskyddsförklaring.

Säker shopping med SSL

Genom att använda SSL på hela webbplatsen ger vi dig en så säker shoppingupplevelse som möjligt. Vår programvara krypterar dina personuppgifter med upp till 2048 bitars SSL (Secure Socket Layer) innan de överförs, vilket ger en mycket hög säkerhetsnivå.

Du kan känna igen en krypterad anslutning i webbläsarens adressfält; det ändras från "http://" till "https://" och du kan se en låssymbol på webbläsarlinjen. När SSL-kryptering är aktiverad kan dina överförda uppgifter inte läsas av tredje part.

Lagring och användning av personuppgifter

Personuppgifter är information som kan användas för att identifiera en fysisk person och inkluderar kontaktinformation. Vi får dina personuppgifter när du kontaktar oss, handlar hos oss, registrerar dig för e-nyhetsbrevet eller skriver en produkt- eller butiksrecension.

Vi samlar in och lagrar endast de aspekter av dina personuppgifter som specifikt krävs för att besvara dina frågor, informera dig och behandla dina beställningar. Dessutom använder vi anonymiserade uppgifter som sparas av vår programvara och våra analysverktyg för att förbättra våra produkter och erbjudanden.

Dessutom använder vi anonyma uppgifter som lagrar vår programvara och de analysverktyg vi använder för att förbättra vår webbplats och våra erbjudanden.

Information och radering av personuppgifter

Du kan när som helst se och ändra den personliga informationen i ditt kundkonto för att hålla den uppdaterad. Logga bara in på ditt kundkonto. Här hittar du alla personuppgifter som lagras av oss.

Av säkerhetsskäl visar vi inte betalningsinformation på ditt kundkonto. Kontakta oss om du har frågor om personuppgifter eller om du vill radera ditt kundkonto. Observera att vi på grund av juridiska bestämmelser inte får radera beställningar som har slutförts, inklusive de fakturor som genererats från dem.

Lagring av personuppgifter

Vi sparar personuppgifter endast så länge som det är nödvändigt för att uppfylla de syften som beskrivs i denna dataskyddsförklaring, såvida inte en längre lagringsperiod krävs eller tillåts i enlighet med rättsliga bestämmelser.

Delar vi information?

Den information som användarna och kunderna på den här webbplatsen lämnar är mycket viktig för oss, eftersom vi inte kan behandla en beställning eller optimera vårt erbjudande utan den. Därför ligger det inte i vårt intresse att lämna ut uppgifter till tredje part. Vi lämnar endast uppgifter till tjänsteleverantörer som utför vissa uppgifter för vår räkning inom ramen för de aktiviteter som beskrivs här.

Leverans av paket

För att du ska kunna få ditt paket snabbt och säkert har vi avtal med ett stort antal olika leveransföretag, t.ex. PostNord, som hanterar beställningar och transporterar paketen från vårt leveranslager till din hemadress. Dessa företag får endast din leveransadress, din postadress och vid behov ditt telefonnummer.

Kundtjänst

För att ge dig bästa möjliga kundservice samarbetar vi med erfarna kundtjänst- och callcenterbyråer. De tar emot dina telefonbeställningar och kontaktar dig om du har några frågor. Personalen har tillgång till alla kunduppgifter som krävs för att utföra en beställning eller besvara kundens frågor.

Leverans av e-post

För att hålla dig välinformerad skickar vi vårt nyhetsbrev via plattformar som är specialiserade på att leverera e-post på ett professionellt och säkert sätt. Dessa företag sparar e-postadressen och prenumerantens namn som personlig adress för att skicka våra e-postmeddelanden. För att e-postmeddelandena ska vara så relevanta som möjligt för dig, inkluderar vi också personlig information som du ger oss när du är aktiv eller handlar på vår webbplats. Du kan när som helst avsluta din prenumeration i sidfoten av vårt nyhetsbrev med ett enda klick.

Utskick av brev och kataloger

Vi använder olika tjänsteleverantörer för att skicka ut kataloger och brev. Vi lämnar endast namn och adresser till dessa företag.

Kontaktformulär

När du skickar ett meddelande till oss via kontaktformuläret lagras dina uppgifter, inklusive de kontaktuppgifter du angett, i vårt system för behandling. Vi vidarebefordrar inte dessa uppgifter till tredje part.

Betalningsförfarande

Beroende på betalningsmetod skickas olika information till betaltjänster och banker.

  • PayPal:

Du kommer att skickas vidare till betalningsleverantören där du kan logga in med din e-postadress och ditt lösenord. Vi lagrar ingen information, förutom betalningsmetoden.

  • Sofort.com:

Du kommer till betalningsleverantören där du kan logga in med ditt användarnamn och din PIN-kod. Denna information kommer inte att lagras på sofort.com. Vi lagrar inte heller någon information, förutom betalningsmetoden.

  • Kreditkort:

Kreditkortsinformationen överförs säkert till betalningsleverantören när du gör din första beställning med hjälp av SSL-kryptering. Vi lagrar endast de fyra sista siffrorna i kortnumret och betalningsmetoden så att du enkelt kan identifiera det vid framtida beställningar. För varje efterföljande beställning överförs en så kallad alias-kod till betalningsleverantören för att utlösa den nya betalningen.

  • SEPA-autogiro:

Vi lagrar IBAN och BIC och överför dem till banken med SSL-kryptering för varje betalning.

  • Förskottsbetalning:

Behandlingen av de inkommande betalningarna görs av en betaltjänstleverantör. För detta ändamål överför vi endast de uppgifter som är nödvändiga för behandlingen med hjälp av SSL-kryptering på ett säkert sätt till detta. Vi lagrar inte heller någon information i vår databas, med undantag för betalningsmetoden.

Plattformar för analys

För att övervaka att vår webbplats fungerar smidigt och för att se till att vi ständigt förbättrar vårt erbjudande och våra tjänster använder vi olika analysplattformar, till exempel Google Analytics och Google Search Console. Här överförs och utvärderas anonyma uppgifter om användningen av vår webbplats. Dessa uppgifter hjälper oss att förbättra vårt erbjudande och våra tjänster. Personuppgifter som namn, adress och betalningsinformation är inte relevanta för dessa analyser och registreras därför inte.

Intressebaserade annonser och personalisering

Vi använder din interaktion med vår webbplats för att visa intressebaserade annonser som kan vara relevanta för dig. Vi använder dock inte information som direkt identifierar enskilda personer (t.ex. namn eller e-post) för att visa intressebaserade annonser eller remarketing. För att visa de mest relevanta produktrekommendationerna samarbetar vi med sökmotorer, annonsörer, utgivare, nätverk för sociala medier och annonsservicebolag. Dessutom använder vi denna information för att ge dig den mest relevanta shoppingupplevelsen på vår webbplats.

Vi har avtal med dessa företag som reglerar användningen av dina uppgifter. Dessa tjänsteleverantörer har endast tillgång till de delar av personuppgifterna som de behöver för att utföra sina uppgifter. De får inte använda uppgifterna i något annat syfte. Dessutom är de skyldiga att hantera all information i enlighet med denna dataskyddsförklaring och relevanta dataskyddslagar.

Överföringar av företag

Det kan hända att delar av eller hela vår verksamhet säljs i framtiden. I detta fall överförs vanligtvis kunduppgifter till köparen som en del av transaktionen för att verksamheten ska kunna fortsätta på rätt sätt. I denna osannolika händelse kommer all berörd kundinformation att fortsätta att omfattas av den sekretesspolicy som beskrivs här.

Loggfiler för servrar

Vår programvara lagrar automatiskt information i så kallade serverloggfiler som din webbläsare automatiskt överför till oss. Dessa är:

  • Webbläsartyp/webbläsarversion
  • Operativsystem som används (webbläsarens användaragentvärden).
  • Hänvisande URL
  • Begärd URL
  • Datastorlek för serversvaret
  • IP-adress för den dator som använder datorn.
  • Tid för serverförfrågan

Dessa uppgifter kan inte identifieras eller tilldelas specifika personer. Dessa uppgifter slås inte samman med andra datakällor. Vi förbehåller oss rätten att kontrollera dessa uppgifter i efterhand om vi får kännedom om specifika indikationer på olaglig användning.

Cookies

Vår webbplats använder så kallade cookies. De gör vår webbplats mer användarvänlig, effektivare och säkrare. Cookies är små textfiler som lagras av din webbläsare.

De flesta av de cookies vi använder är så kallade sessionscookies. De raderas automatiskt när du lämnar webbplatsen. Andra cookies lagras på din enhet tills du raderar dem. Dessa cookies gör det möjligt för oss att känna igen din webbläsare nästa gång du besöker vår webbplats.Du kan ställa in din webbläsare så att du får information om cookie-inställningar för att tillåta cookies endast för specifika funktioner, acceptera cookies endast i vissa fall, generellt inaktivera cookies och/eller aktivera automatisk radering av cookies när du stänger webbläsaren. När du inaktiverar cookies kan vissa funktioner på vår webbplats begränsas.

Lösenord

Ditt tilldelade lösenord för vår webbplats, som du ställer in när du skapar ditt kundkonto, sparas med hjälp av en asymmetrisk krypteringsmetod. Detta innebär att ditt lösenord inte sparas som vanlig text och därför inte kan läsas av någon. Vi kan inte heller läsa ditt lösenord och kan därför inte skicka det till dig.

Om du har glömt ditt lösenord kan du när som helst skapa ett nytt lösenord genom att klicka på länken Glömt lösenord? och sedan ange den e-postadress som du öppnade ditt kundkonto med. Du får då ett e-postmeddelande med en länk till en sida där du kan skriva in ditt nya lösenord.

Kameleoon

Kameleoon är en SaaS-lösning som möjliggör A/B-testning och webbpersonalisering. Kameleoons kunder och partner använder lösningen för att få en bättre förståelse för hur deras webbplats används och för att ge sina kunder en optimerad användarupplevelse. Kameleoon sparar inga personuppgifter. Du kan när som helst invända mot användningen av Kameleoon genom att klicka på följande länk:

https://www.vitaminexpress.org/de/#kameleoonOptout=true

Sociala insticksprogram och videor

Vi använder plugins för de sociala medierna: Facebook, Google + och Twitter på vår webbplats samt för videoportalen YouTube.

När en användare öppnar en webbsida för ett av de sociala medier som innehåller ett insticksprogram upprättar webbläsaren en direkt anslutning till det sociala medienätverkets servrar. Innehållet i insticksprogrammet överförs direkt från det sociala nätverket till din webbläsare och integreras på webbplatsen. Vitamin Express har därför inget inflytande över omfattningen av de uppgifter som samlas in av sociala medier via plugins och informerar användarna om detta efter bästa förmåga:

Genom att integrera plugins får de sociala medierna information om att en användare har sökt upp en viss sida och ett visst erbjudande. Om användaren är inloggad i ett visst socialt medienätverk kan nätverket tilldela besök på webbplatsen till hans/hennes konto. När användare interagerar med insticksprogrammen, till exempel om de trycker på gilla-knappen eller lämnar en kommentar, överförs informationen från din webbläsare direkt till det sociala medienätverket och lagras där. Om en användare ännu inte är medlem i det sociala medienätverket finns det fortfarande en möjlighet att nätverket känner igen och lagrar användarens IP-adress. I Tyskland lagras enligt Facebook till exempel endast en anonymiserad IP-adress.

Om du vill veta mer om syftet med och omfattningen av datainsamlingen, den fortsatta behandlingen och användningen av uppgifterna i det sociala medienätverket, samt om användarrättigheter och sekretessinställningar som skyddar din personliga integritet, hänvisar du till den information om dataskydd som tillhandahålls av respektive socialt medienätverk.

Om en användare redan är en registrerad användare av ett socialt nätverk och inte vill att det sociala nätverket ska samla in uppgifter om honom/henne via Vitamin Express webbplats och koppla dem till hans/hennes befintliga uppgifter, måste han/hon logga ut från det sociala nätverket innan han/hon besöker webbplatsen.

Vår webbplats använder plugins från den Google-drivna YouTube-sidan. Om du besöker en av våra webbplatser som har ett YouTube-plugin ansluts du till YouTube-servrarna. Detta talar om för YouTube-servern vilka av våra sidor du har besökt.

Om du är inloggad på ditt YouTube-konto kan YouTube tilldela ditt surfbeteende direkt till din personliga profil. Du kan förhindra detta genom att logga ut från ditt YouTube-konto.

Du kan läsa om dataskyddsföreskrifterna för de respektive sociala nätverken:

Får barn använda vår webbplats?

Vitamin Express erbjuder eller säljer inga produkter till minderåriga. Produkter som är avsedda för barn får endast köpas av vuxna. Om du inte har fyllt 18 år får du endast köpa produkter från oss tillsammans med en förälder eller vårdnadshavare.

Frågor om dataskydd

Om du har några frågor om någon av sekretess- eller dataskyddsfrågorna kan du kontakta oss via vårt kontaktformulär.


Dina fördelar

  • FRI FRAKT

    för beställningar över 300 kronor
  • 100 DAGARS PENGARNA TILLBAKA GARANTI

    om du inte är nöjd
  • SPARA UPP TILL 20 %

    med våra volymrabatter och 5 % varukorgsbonus
  • ENKEL BETALNING

    Klarna, Kreditkort, Trustly

Nyligen sett av dig