Fri frakt över 300 kr
100 dagars öppet köp
Snabb leverans
Fri frakt över 300 kr
100 dagars öppet köp
Snabb leverans
Vitamin K2-droppar - 100 % naturlig för barn och vuxna
 • 100 % naturligt all-trans vitamin K2 (som MK-7)
 • ger 100 mcg vitamin K2 per droppe
 • mycket hög biotillgänglighet och bioaktivitet
 • producerad via naturlig nattojäsning
 • garanterat fri från syntetiskt vitamin K2
 • palmolja fri, utan oönskade tillsatser
 • vegansk och mycket väl tolererbar
Köp mer, spara mer!
329 kr
313 kr
-5%
296 kr
-10%
280 kr
-15%
1 x 10 ml
329 kr

I lager

 • Gratis frakt över 300 kr
 • Leverans inom 1-3 arbetsdagar
 • 100 dagars öppet köp
Spara 5% extra om du beställer för 750 kr eller mer
Köps ofta tillsammans

Senaste 2 recensionerna:
Toppkvalitet

Toppkvalitet och ganska enkelt att själva jämfört med kapslar. Perfekt kombinerat med vitamin D3.

Skriven av Vicki
Suverän!

K2-droppar: lätta att använda, god smak! Jag är väldigt nöjd!

Skriven av Ellie
5/ 5
Totalt antal recensioner:3

Vitamin K2-droppar - 100 % naturlig för barn och vuxna

Vitamin K2-droppar innehåller 100 % naturligt all-trans vitamin K2 i form av MK-7 av högsta möjliga kvalitet. För att optimera biotillgängligheten och stabiliteten används MCT-olja från kokosnöt som bas. Vitamin K2-dropparna är fria från tillsatser och allergener.

Med de högdoserade K2-vitamindropparna är det särskilt lätt att tillgodose det dagliga behovet av K2-vitamin eller att kompensera eller förebygga K-vitaminbrist. K2-vitamindroppar är den optimala formen av intag för barn och ungdomar för att stödja normal bentillväxt. K2-vitamindroppar är också idealiska för vuxna som inte kan svälja kapslar.

Varför Vitality Vitamin K2-droppar är de bästa K-vitamindropparna du kan köpa:

Högt doserat och väl tolererat: Varje droppe ger dig 100 mcg naturligt K2-vitamin i form av all-trans MK7 av högsta kvalitet. Med den praktiska pipetten kan du tillsätta vilken mängd K2-vitamin som helst. Vuxna rekommenderas att ta 100 mcg eller 200 mcg (1 till 2 droppar) per dag vid behov.

 • Maximal biotillgänglighet och bioaktivitet: Vitality Vitamin K2-droppar innehåller endast naturligt K2-vitamin i dess mest effektiva form som all-trans MK7 (menakinon-7). Det absorberas optimalt av kroppen och når snabbt en hög koncentration i blodet. Det har högsta möjliga biotillgänglighet och bioaktivitet och är aktivt i kroppen i upp till 72 timmar.
 • Testad kvalitet: Vitality Vitamin K2-droppar testas med avseende på innehåll av aktiva ingredienser och renhet av ett oberoende laboratorium med hjälp av den senaste analystekniken. Du kan alltså vara säker på att du tar ett K2-vitaminpreparat av hög kvalitet.
 • Garanterat fritt från konstgjort K2-vitamin: Många av de produkter med K2-vitamin som för närvarande finns tillgängliga innehåller artificiellt framställt K2-vitamin. Vitality Vitamin K2-dropparna innehåller däremot endast den naturliga, bioaktiva all-trans-formen av vitamin K2. K2-vitamin produceras i Europa genom en unik patenterad biofermenteringsprocess med hjälp av nattokulturer. Produktionen är miljövänlig eftersom inga kemikalier, lösningsmedel eller syntetiska processer används.
 • Garanterat fri från allergener och tillsatser: Vitality Vitamin K2-dropparna innehåller endast olivolja och MCT-olja som bas. Användning av palmolja undviks medvetet. Produkten är fri från allergener som soja, gluten och laktos och innehåller inga färgämnen, konserveringsmedel eller genetiskt modifierade ämnen (GMO-fri).
 • 100 % vegan: Vitality Vitamin K2-dropparna är garanterat fria från animaliska ingredienser och lämpar sig därför för veganer och vegetarianer.
 • Mycket bra förhållande mellan pris och prestanda: Den höga kvaliteten och renheten hos K2-vitaminet, avsaknaden av oönskade tillsatser och dess goda tolerabilitet garanterar ett utomordentligt bra förhållande mellan pris och prestanda.
 • Nöjdhetsgaranti: Vi garanterar kvaliteten på Vitality Vitamin K2-dropparna med vår 100-dagars pengarna-tillbaka-garanti. Om du inte är nöjd med produkten kan du skicka tillbaka den och få tillbaka köpesumman.

Dubbelt skydd genom reglering av kalcium

Föreställ dig att det finns ett vitamin som ser till att kalcium lagras i benen och inte deponeras i artärerna. Forskare har bevisat att K2-vitamin gör just det. Kort sagt är K2-vitamin viktigt för starka, normala ben och rena, elastiska artärer.

K2-vitamin reglerar hur kroppen lagrar och använder mineralet kalcium. Läkare har noterat att personer med ökad kalciumförlust, t.ex. postmenopausala kvinnor, också har stora kalkavlagringar i artärerna.

Bristen på kalcium i benen leder till minskad bentäthet. Det kroniska kalciumöverskottet i artärerna leder till att kalcium avsätts i kärlväggarna med alla dess konsekvenser.

Aktuella forskningsresultat visar att kalciummetabolismen endast fungerar korrekt om det finns tillräckligt med K2-vitamin.

K2-vitamin har därför ett perfekt dubbelt skydd för såväl benhälsa som för blodkärlen och det kardiovaskulära systemet.

K2-vitamin och det kardiovaskulära systemet

K2-vitamin aktiverar Matrix-Gla-Protein (MGP), som ansvarar för regleringen av kalcium i artärväggarna. MGP är den mest effektiva hämmande faktorn mot åderförkalkning och kan endast aktiveras genom K2-vitamin.

Därför leder brist på K2-vitamin oundvikligen till åderförkalkning. Det är sant att frisk artärvävnad innehåller 100 gånger mer K2 än förkalkade artärer. Tyvärr visar många studier tydligt att vår mat inte levererar tillräckligt med K2-vitamin för att aktivera Gla-proteinerna i ben och artärer på ett optimalt sätt.

Ett otvetydigt samband mellan K2-vitamin och minskning av artärförkalkning och hjärtsjukdomar dokumenterades för första gången 2004 i samband med den välfinansierade och välkontrollerade Rotterdam-Heart-studien.

Ungefär 4 800 kvinnor och män över 55 år deltog i denna studie i Holland under 10 år. De personer som under denna tid tog K2-vitaminrik mat hade upp till 50 % mindre kalkavlagringar i artärerna.

Samtidigt hade de upp till 50 procent lägre risk att drabbas av dödlig hjärt- och kärlsjukdom och cirka 25 procent lägre dödlighet av den orsaken.

Fördelarna visade sig endast för deltagare som hade tagit mer än 32 mikrogram K2-vitamin dagligen. En högre konsumtion av K1-vitamin ledde däremot inte till lika positiva effekter på det kardiovaskulära systemet.

K2-vitamin för ett normalt skelett

K2-vitamin har i studier visat att det är lika viktigt som kalcium och D3-vitamin när det gäller att bygga starka ben. Vitamin D3 orsakar visserligen uppbyggnaden av osteokalcin. Men endast K2-vitamin kan aktivera osteokalcin, det protein som lagrar kalcium i skelettet.

Detta innebär att en brist på K2-vitamin, även om man har tillräckligt med kalcium och D3-vitamin, kan leda till minskad bentäthet och osteoporos.

I stället lagras kalcium i artärväggarna och leder till åderförkalkning. Det förklarar också varför så många äldre personer lider av förkalkade artärer och samtidigt har sköra, kalciumfattiga ben.

För att lagra kalcium i skelettet behövs vissa proteiner, Gla-proteiner. Men de måste aktiveras för att kunna fylla sin funktion. Endast K2-vitamin möjliggör detta avgörande aktiveringssteg.

Utan aktiverade Gla-proteiner vandrar kalcium okontrollerat från benen till artärerna, där det främjar åderförkalkning. Redan 1984 observerade forskare att patienter med osteoporos-orsakade benbrott hade upp till 70 procent mindre K-vitamin i blodet än en kontrollgrupp i samma ålder.

Den optimala dosen av vitamin K2

K-vitamin produceras vanligtvis endast i små mängder i tarmen. Ofta är dock mängderna inte tillräckliga för att aktivera Gla-proteinerna. Därför förlitar sig vissa människor på livsmedel eller tillskott av K2-vitamin.

Det finns dock tydliga tecken på att den västerländska befolkningen får i sig för lite K-vitamin. Personer över 50 år är särskilt utsatta, eftersom kosten i denna ålder innehåller ännu mindre K-vitamin och solbadandet är starkt begränsat. Brist på K-vitamin och D-vitamin är förprogrammerad.

Det är därför som Prof. Vermeer från universitetet i Maastricht rekommenderar personer över 50 år att ta K2-vitamin i en dos av 100-200 mcg per dag. Den högre dosen på 200 mcg rekommenderas särskilt för personer som vill vara säkra på att alla matrix Gla proteiner (MGP) aktiveras i kroppen.

För friska personer under 50 år räcker det med 50 mcg dagligen för att få tillräckligt med K2-vitamin. Om du också tar D-vitamin dagligen bör du dock äta minst 100 mcg K2-vitamin per dag, även om 200 mcg K2-vitamin skulle vara ännu bättre.

Ger K2-vitamin droppar upphov till hälsointeraktioner?

Personer som tar antikoagulantia (blodförtunnande läkemedel) eller lider av störningar i blodkoagulationen bör tala med sin läkare innan de tar denna produkt. Anledningen är att intag av K2-vitamin per dag kan minska effekten av antikoagulantia. Dessa antikoagulantia mot blodet fungerar genom att hämma K2-vitaminets effektivitet i kroppen.

Men eftersom vår kropp absolut behöver K-vitamin rekommenderar vi att du inte tar några antikoagulantia för blodet. Prata med din läkare för att få honom att skriva ut blodkoagulantia som fungerar oberoende av K-vitamin. Dessa beskrivs som direkta orala antikoagulantia (DOAC).

 


Produktinformation
Vitamin K2 Drops 100 mcg
 • Artikelnr

  6947-8B

 • Varumärke

  Vitality Nutritionals

 • Antal

  10

 • Produktform

  Droppar

 • Producerat i

  Österrike

 • Förpackningsstorlek

  10 Milliliters

 • Antal per förpackning

  10

 • Dosering per dag

  1

 • Antal dagars förbrukning

  5

 • Pris per kg/l

  32 900 kr / 1L incl. VAT

Vuxna 1 till 2 droppar per dag i samband med måltid.

Du kan applicera dropparna på en sked eller direkt på tungan. Det kan också tas med mat, du kan t.ex. droppa direkt på en bit bröd.

Viktig anmärkning: Om du tar antikoagulantia eller lider av en blödningsrubbning, tala med din läkare innan du tar denna produkt. Anledningen är att intag av vitamin K2 kan minska effekten av antikoagulantia genom att blockera effekten av vitamin K2 i kroppen.

 

Denna produkt innehåller inga allergener.

Medelkedjiga triglycerider (från kokosnöt), olivolja, naturligt vitamin K2 som all-trans MK-7

Garanterat ren och fri från tillsatser:

 • Fri från laktos, gluten och jäst
 • Fri från vete och mejeriprodukter
 • Fri från konstgjorda färgämmen och konserveringsmedel
 • Fri från genetisk modifierade ämnen
 • Lämplig för diabetiker

 

Varje droppe innehåller:

 • 100 mcg naturligt vitamin K2 som MK-7

 

 • Förvaras tätt tillsluten på en sval, torr plats
 • ⁠Skydda mot solljus och fukt
 • ⁠Kan även förvaras i kylskåp
 • ⁠Förvara inte i frys
 • ⁠Förvaras utom räckhåll för barn

 

Kosttillskott ska inte ersätta en balanserad och varierad kost och en hälsosam livsstil. Den rekommenderade dagliga dosen bör inte överskridas. Förvaras utom räckhåll för barn. Informationen är inte avsedd att ersätta råd från din läkare eller annan hälsovårdspersonal. Det är inte ett uttalande om helande eller en rekommendation om självmedicinering.

 • Äggfritt,
 • Fiskfritt,
 • Fri från konserveringsmedel,
 • Fritt från jäst,
 • Fruktosfritt,
 • Gelatinfritt,
 • Glutenfritt,
 • Hypoallergen,
 • Icke-GMO,
 • Inga färgämnen,
 • Inga smakämnen,
 • Ingen mikrokristallcellulosa,
 • Ingen sockeralkohol,
 • Inget artificiellt sötningsmedel,
 • Inget magnesiumstearat,
 • Jordnötsfri,
 • Laktosfritt,
 • Mejerifritt,
 • Nötfri,
 • Skaldjursfritt,
 • Sockerfri,
 • Sojafritt,
 • Tillverkad i Europa,
 • Utan tillsatser,
 • Vegansk,
 • Vegetarisk,
 • Vetefritt

Garanterad kvalitet för din hälsa

När det kommer till din hälsa är kvalitet viktigast. Därför genomgår våra Vitality Nutritionals-produkter toppmodern oberoende laboratorieanalys för att verifiera etikettpåståenden och för att säkerställa att du får kosttillskott av högsta kvalitet.

Dessa faktorer garanterar vår kvalitet:

 • alla ingredienser är testade för sin renhet och aktiva ämnen
 • ett oberoende laboratorium kontrollerar också kvaliteten på slutprodukterna

 


Kundrecensioner om Vitamin K2 Drops 100 mcg
Senaste 2 recensionerna:
Toppkvalitet

Toppkvalitet och ganska enkelt att själva jämfört med kapslar. Perfekt kombinerat med vitamin D3.

Skriven av Vicki
Suverän!

K2-droppar: lätta att använda, god smak! Jag är väldigt nöjd!

Skriven av Ellie
5/ 5
Totalt antal recensioner:3


Andra kunder gillar också:
Nyligen sett av dig