N-Acetyl L-Cystein (NAC) är den viktigaste föregångaren till Glutation, den kraftfullaste kroppsegna antioxidanten, som neutraliserar fria radikaler och eliminerar skadliga ämnen.
Vid intag av NAC som kosttillskott tas det upp i blodomloppet och omvandlas naturligt till glutation.
Genom detta får levern och alla celler mer glutation och dess omfattande antioxidativa skydd för bättre funktion och stöd i sitt arbete.
- stödjer glutathionnivån i kroppen
- stöder utsöndringsfunktioner genom chelatbildning
- stödjer hjärnan och den kognitiva prestationen
- stöder lung- och luftvägshälsa
- stödjer muskeluppbyggnad och muskelbevarande
- stödjer immunsystemet
En stor del av det nödvändiga glutationet produceras naturligt i cellerna i vår kropp, 80% av det i levern. När vi blir äldre minskar produktionen av glutation genom naturliga processer och många människor lider av en brist på glutation.
Denna nedgång gör vår kropp mer sårbar för fria radikaler, vilket återspeglas i en snabbare åldring av cellerna, ökad oxidativ stress och inflammationer.
En låg koncentration av glutation i blodet kopplas därför också till många kroniska och åldersrelaterade sjukdomar.
Även om de flesta människor drar nytta av 600 till 1800 mg/dag, har kliniska studier visat att doser upp till 2000 mg/dag är säkra och effektiva.