Acerola Vitamin C kapslar innehåller acerolapulver från certifierad ekologisk odling som fylls i vegetabiliska kapslar. De är garanterat fria från oönskade tillsatser och innehåller inte askorbinsyra. Den är magvänlig och tolereras därför mycket väl. Acerola Vitamin C innehåller helt naturligt C-vitamin inklusive alla bioflavonoider (aktiva växtdelar) som förstärker C-vitaminets positiva effekter på kroppen. Med Acerola C-vitamin kan du enkelt kompensera eller förebygga brist på C-vitamin. Forskare kallar C-vitamin för en av de mest kraftfulla vitaminerna mot åldrande. På grund av dess många viktiga uppgifter i kroppen är det viktigt att bibehålla vitalitet och hälsa så länge som möjligt. Om du vill hålla dig energisk och aktiv bör du ta tillräckligt med naturligt C-vitamin varje dag.
I motsats till askorbinsyra innehåller C-vitamin även växtbaserade aktiva ämnen (bioflavonoider) från frukter. Dessa naturliga antioxidanter skyddar C-vitaminet mot förtida nedbrytning och kan öka dess effekt mångdubbelt.
Fler och fler studier visar att bioflavonoider, i sina otaliga varianter, kan ge ett betydande bidrag till att upprätthålla och främja hälsan. Det är därför inte nödvändigt att ta så stora mängder naturligt C-vitamin för att uppnå samma skyddseffekt som med konventionell askorbinsyra.
C-vitamin är främst känt för sina positiva effekter på immunsystemet och används ofta vid förkylning, men C-vitamin gör mycket mer, till exempel:
Visste du att råa grönsaker som paprika, kål och broccoli innehåller dubbelt så mycket C-vitamin som kiwi, citroner, jordgubbar och apelsiner, som anses vara särskilt rika på C-vitamin?
Spannmål (även fullkorn) och alla produkter som tillverkas av dem, t.ex. bröd, pasta, bakverk och ris, innehåller inte C-vitamin. De som huvudsakligen äter bröd och andra spannmålsprodukter tillhör sannolikt den del av befolkningen som inte får i sig tillräckligt med C-vitamin.
Endast om du äter fem portioner (råa) frukter och grönsaker per dag får du tillräckligt med C-vitamin. Vitaminforskare rekommenderar därför att de som inte kan upprätthålla en kost som är rik på viktiga näringsämnen tar extra C-vitamin som kosttillskott.
I grund och botten sägs det att ju sämre kost och ju högre stress, alkohol, kaffe, nikotin och miljögifter, desto större är behovet av C-vitamin. De flesta näringsläkare rekommenderar för närvarande ett minsta dagligt intag av 200-400 mg C-vitamin.
Vissa grupper av människor har ett ökat behov av C-vitamin. Till denna grupp hör följande
I dessa riskgrupper kan C-vitaminbehovet öka till 1000 mg eller mer per dag.
Varje cigarett förbrukar 30 mg värdefullt C-vitamin för att skydda kroppen från de skadliga ämnen som den innehåller. Det är det viktigaste motgiftet för alla rökare.
Ett tydligt tecken på C-vitaminbrist är att rökare tidigt får kråkfötter och rynkor, eftersom C-vitaminet inte räcker till för att hålla huden fast. Bara några få drag av en cigarett drar ihop blodkärlen med upp till 40 procent. Det är därför knappast förvånande att de flesta rökare blir svagare tidigare i livet jämfört med icke-rökare.
Den tvåfaldiga Nobelpristagaren Linus Pauling ansågs vara den mest kända experten på C-vitamin. Fram till sin död vid 93 års ålder tog han 18 000 mg C-vitamin dagligen. Som vetenskapsman ägnade han många år av sitt liv åt att studera denna livsviktiga substans. Han var övertygad om att det skulle kunna förbättra livskvaliteten avsevärt och förlänga livet i flera år.
C-vitamin är säkert även i höga doser. Vissa personer kan få lös avföring eller diarré vid en dos över 1000 mg (1 gram) per dag. Dessa symtom är dock helt ofarliga och försvinner så snart dosen minskas.
C-vitamin är ofta förknippat med bildning av njursten. Det är sant att överskott av C-vitamin utsöndras via njurarna. Du kommer dock inte att få njursten av det. Tvärtom: det skyddar också njurarna.
Vår kropp kan inte producera C-vitamin själv. Därför måste det tillföras regelbundet via kosten eller som kosttillskott.
Forskning har visat att det är mycket bättre att ta mindre mängder C-vitamin flera gånger om dagen. Beroende på behovet av C-vitamin bör du därför ta tre till fyra kapslar per dag i samband med måltiderna i stället för en stor mängd på en gång.
Artikelnr
4801
Varumärke
Vitality Nutritionals
Antal
60
Produktform
Kapslar
Producerat i
Nederländerna
Förpackningsstorlek
46 Grams
Antal per förpackning
60
Dosering per dag
1
Antal dagars förbrukning
60
Pris per kg/l
3 891 kr / 1KG incl. VAT
Ta 1 kapsel dagligen med ett glas vatten till en måltid. Om du har ett ökat behov av C-vitamin kan du ta fler kapslar.
Förvaringsråd: På grund av dess naturliga fruktosinnehåll absorberar Acerola-kapslar fukt från luften. För att bibehålla kvaliteten på Acerola-kapslarna finns det ett kiseldioxidpåse i glasburken. Dessa kiselkulor absorberar fukten i glasburken och är ofarliga. De är tillåtna för användning i kosttillskott. Förvara kiseldioxidpåsen i glasflaskan så länge den innehåller kapslar.
Stäng alltid burken helt efter att ha tagit ur kapslar och förvara den på en torr plats.
Acerola fruktjuicepulver (Malpighia glabra), maltodextrin (från kassava), ytbehandlingsmedel: hydroxipropylmetylcellulosa (kapsel).
Från kontrollerat ekologiskt jordbruk.
Vcaps® är ett varumärke som tillhör Lonza eller dess dotterbolag.
Lämplig för vegetarianer och veganer.
1 kapsel innehåller:
*% dagligt referensintag (DRI)
Kosttillskott är inte en ersättning för en balanserad, varierad kost och en hälsosam livsstil. Den rekommenderade dagliga dosen bör inte överskridas. Förvaras oåtkomligt för barn. Informationen som tillhandahålls är inte avsedd att ersätta råd från din läkare eller annan vårdpersonal. Det är inte ett uttalande om läkning eller en rekommendation för självmedicinering.
När det gäller din hälsa är kvalitet av yttersta vikt. Därför genomgår våra Vitality Nutritionals-produkter toppmoderna oberoende laboratorieanalyser för att verifiera etikettpåståenden och för att säkerställa att du får kosttillskott av högsta kvalitet.