Acerola Vitamin C kapslar innehåller acerolapulver från certifierad ekologisk odling som fylls i vegetabiliska kapslar. De är garanterat fria från oönskade tillsatser och innehåller inte askorbinsyra. Den är magvänlig och tolereras därför mycket väl. Acerola Vitamin C innehåller helt naturligt C-vitamin inklusive alla bioflavonoider (aktiva växtdelar) som förstärker C-vitaminets positiva effekter på kroppen. Med Acerola C-vitamin kan du enkelt kompensera eller förebygga brist på C-vitamin. Forskare kallar C-vitamin för en av de mest kraftfulla vitaminerna mot åldrande. På grund av dess många viktiga uppgifter i kroppen är det viktigt att bibehålla vitalitet och hälsa så länge som möjligt. Om du vill hålla dig energisk och aktiv bör du ta tillräckligt med naturligt C-vitamin varje dag.
I motsats till askorbinsyra innehåller C-vitamin även växtbaserade aktiva ämnen (bioflavonoider) från frukter. Dessa naturliga antioxidanter skyddar C-vitaminet mot förtida nedbrytning och kan öka dess effekt mångdubbelt.
Fler och fler studier visar att bioflavonoider, i sina otaliga varianter, kan ge ett betydande bidrag till att upprätthålla och främja hälsan. Det är därför inte nödvändigt att ta så stora mängder naturligt C-vitamin för att uppnå samma skyddseffekt som med konventionell askorbinsyra.
C-vitamin är främst känt för sina positiva effekter på immunförsvaret och används ofta vid förkylning. C-vitamin gör mycket mer, till exempel:
Visste du att råa grönsaker som paprika, kål och broccoli innehåller dubbelt så mycket C-vitamin som kiwi, citroner, jordgubbar och apelsiner, som anses vara särskilt rika på C-vitamin?
Spannmål (även fullkorn) och alla produkter som tillverkas av dem, t.ex. bröd, pasta, bakverk och ris, innehåller inte C-vitamin. De som huvudsakligen äter bröd och andra spannmålsprodukter tillhör sannolikt den del av befolkningen som inte får i sig tillräckligt med C-vitamin.
Endast om du äter fem portioner (råa) frukter och grönsaker per dag får du tillräckligt med C-vitamin. Vitaminforskare rekommenderar därför att de som inte kan upprätthålla en kost som är rik på viktiga näringsämnen tar extra C-vitamin som kosttillskott.
I grund och botten sägs det att ju sämre kost och ju högre stress, alkohol, kaffe, nikotin och miljögifter, desto större är behovet av C-vitamin. De flesta näringsläkare rekommenderar för närvarande ett minsta dagligt intag av 200-400 mg C-vitamin.
Vissa grupper av människor har ett ökat behov av C-vitamin. Till denna grupp hör följande
I dessa riskgrupper kan C-vitaminbehovet öka till 1000 mg eller mer per dag.
Varje cigarett förbrukar 30 mg värdefullt C-vitamin för att skydda kroppen från de skadliga ämnen som den innehåller. Det är det viktigaste motgiftet för alla rökare.
Ett tydligt tecken på C-vitaminbrist är att rökare tidigt får kråkfötter och rynkor, eftersom C-vitaminet inte räcker till för att hålla huden fast. Bara några få drag av en cigarett drar ihop blodkärlen med upp till 40 procent. Det är därför knappast förvånande att de flesta rökare blir svagare tidigare i livet jämfört med icke-rökare.
Den tvåfaldiga Nobelpristagaren Linus Pauling ansågs vara den mest kända experten på C-vitamin. Fram till sin död vid 93 års ålder tog han 18 000 mg C-vitamin dagligen. Som vetenskapsman ägnade han många år av sitt liv åt att studera denna livsviktiga substans. Han var övertygad om att det skulle kunna förbättra livskvaliteten avsevärt och förlänga livet i flera år.
C-vitamin är säkert även i höga doser. Vissa personer kan få lös avföring eller diarré vid en dos över 1000 mg (1 gram) per dag. Dessa symtom är dock helt ofarliga och försvinner så snart dosen minskas.
C-vitamin är ofta förknippat med bildning av njursten. Det är sant att överskott av C-vitamin utsöndras via njurarna. Du kommer dock inte att få njursten av det. Tvärtom: det skyddar också njurarna.
Vår kropp kan inte producera C-vitamin, som är viktigt för vår hälsa. Därför måste det tillföras regelbundet via kosten eller som kosttillskott.
Forskning har visat att det är mycket bättre att ta mindre mängder C-vitamin flera gånger om dagen. Beroende på behovet av C-vitamin bör du därför ta tre till fyra små portioner per dag i samband med måltiderna i stället för en stor mängd på en gång.
Artikelnr
6832-04
Varumärke
Vitality Nutritionals
Antal
120
Produktform
Kapslar
Producerat i
Nederländerna
Förpackningsstorlek
93 Grams
Antal per förpackning
120
Dosering per dag
3
Antal dagars förbrukning
40
Pris per kg/l
2 100 kr / 1KG incl. VAT
Avhängigt av ditt behov av C-vitamin tar du 3-6 kapslar under dagen.
Råd om förvaring: Acerola kapslar tar upp fukt från luften på grund av sitt naturliga innehåll av fruktos. För att bibehålla kvaliteten på Acerola-kapslarna finns det en silikaförpackning i glasflaskan. Dessa kiselkulor absorberar fukten i glasflaskan och är ofarliga. De får användas i kosttillskott. Förvara silikaförpackningen i glasflaskan så länge den innehåller kapslar. När du har tagit ut kapslarna ska du alltid stänga flaskan helt och hållet och förvara flaskan på ett torrt ställe.
Acerola fruktjuicepulver från certifierat ekologiskt jordbruk (ursprungsland: Brasilien), Maltodextrin (från ekologisk maniok), växtcellulosa (kapslar)
Garanterat rent och fritt från tillsatser:
Varje kapsel innehåller:
När det kommer till din hälsa är kvalitet viktigast. Därför genomgår våra Vitality Nutritionals-produkter toppmodern oberoende laboratorieanalys för att verifiera etikettpåståenden och för att säkerställa att du får kosttillskott av högsta kvalitet.