Fri frakt över 300 kr
100 dagars öppet köp
Snabb leverans
Fri frakt över 300 kr
100 dagars öppet köp
Snabb leverans

Sommarrean fortsätter! Få upp till -25%! Se alla erbjudanden här

Tuggbara omega-3-kapslar för barn: UltraPure Omega 3 Kids
 • Omega-3 för barn från 4 år och uppåt
 • För sund tillväxt och utveckling
 • För normal hjärnfunktion och syn
Köp mer, spara mer!
279 kr
265 kr
-5%
251 kr
-10%
237 kr
-15%
1 x 120 tuggbara kapslar
279 kr

I lager

 • Gratis frakt över 300 kr
 • Leverans inom 1-3 arbetsdagar
 • 100 dagars öppet köp
Spara 5% extra om du beställer för 750 kr eller mer
Köps ofta tillsammans

Det finns inga recensioner ännu
Det finns inga recensioner ännu

Tuggbara omega-3-kapslar för barn: UltraPure Omega 3 Kids

Omega-3-fettsyror är en undergrupp av de essentiella fettsyrorna och är oumbärliga för kroppen. Eftersom kroppen inte kan producera dessa omättade fettsyror på egen hand måste de intas i tillräckliga mängder via maten.

Livsmedelsverket rekommenderar därför att du regelbundet kompletterar din kost med fisk:

”Mer fisk! Ät fisk och skaldjur två till tre gånger i veckan. Variera mellan feta och magra sorter och välj miljömärkt". (Livsmedelsverket)

Ett tillräckligt intag av omega-3-fettsyror är oerhört viktigt för en normal fysisk och mental utveckling, särskilt under barndomen. Särskilt hjärnan hos ungdomar, som faktiskt fortfarande befinner sig i ”träningsstadiet”, utsätts redan för en enorm ansträngning: Fokus, minne och kognition krävs för att möta de ofta höga kraven i skolan.

UltraPure Omega3 Kids från Vitality Nutritionals har utvecklats speciellt för och anpassats till barns behov.

Varför är omega-3 så viktigt för barn?

Omega-3-fettsyror har varit föremål för omfattande forskning i över 6 000 vetenskapliga studier. Deras inverkan på hälsan är otrolig. Vissa forskare kallar dem till och med för ”2000-talets mirakelmat”.

Även det ofödda barnet gynnas om mamman får i sig tillräckligt av vissa omega-3-fettsyror. DHA (dokosahexaensyra) bidrar till exempel till normal ögon- och hjärnutveckling hos fostret - och senare även hos det ammande spädbarnet.

Omega-3-fettsyror behövs under hela barndomen för en sund tillväxt och utveckling. De främjar mentala förmågor och synen och är viktiga för ett hälsosamt hjärt-kärlsystem och en normal ämnesomsättning. Framför allt främjar de ögats och hjärnans hälsa under hela utvecklingen och därefter. I studier presterade barn med ett tillräckligt intag av omega-3-fettsyror bättre på ett koordinationstest för öga och hand än barn som inte hade ett tillräckligt intag. Deras synskärpa, som mättes med hjälp av ett ögonkort, var i genomsnitt 1,5 linjer bättre.

Av alla livsmedel är det dock fisk, som innehåller de viktiga omega-3-fettsyrorna DHA (dokosahexaensyra) och EPA (eikosapentaensyra) - som många barn ogillar. Det finns växtbaserade alternativ, men de extraherade omega-3-fettsyrorna är ofta mindre potenta och bioaktiva. Det är därför många omega-3-tillskott innehåller omega-3-rik fiskolja - som inte smakar särskilt gott ens för vuxna och som är direkt motbjudande för barn.

Kosttillskottet UltraPure Omega3 Kids - välsmakande och lätt att ta

UltraPure Omega3 Kids är särskilt utformat för att tillgodose barnens behov, inte bara när det gäller dosering utan också när det gäller hur det tas. Tillskottet finns i tuggbara kapslar, som är särskilt lätta för barn att svälja. Dessutom är både kapslarna och den fiskolja de innehåller berikade med en naturlig fruktsmak. För barn är det lika bekant och enkelt att ta UltraPure Omega3 Kids tuggkapslar som att äta en godisbit.

Förutom omega-3-fettsyror innehåller UltraPure Omega3 Kids även vitamin D och E. D-vitamin är ett viktigt vitamin för barn. Det stöder t.ex. immunsystemet och är nödvändigt för upptaget av kalcium i skelettet och tänderna. Ju mer kalcium som tas upp i skelettet i unga år, desto längre kommer skelettet att förbli starkt senare i livet. Vitamin E hjälper till att skydda cellerna från oxidativ stress.

UltraPure Omega3 Kids kapslar är idealiska för att stödja en optimal omega-3-tillförsel för barn från 4 år och uppåt.

UltraPure Omega3 Kids - Hög kvalitet och ultraren

UltraPure Omega3 Kids innehåller BioPure® fiskfettsyror med ett särskilt högt innehåll av DHA, den fiskfettsyra som är viktigast för hjärnan och synen. För BioPure® utvinns en fiskolja av högsta möjliga kvalitet och renhet ur tonfiskfett genom komplex destillation.

UltraPure Omega3 Kids är tillverkad av hållbart fångad fisk. Fiskebåtarna är utrustade med en satellituppkoppling som gör det möjligt för myndigheterna att övervaka efterlevnaden av kravet på att endast fiska i områden med goda fiskbestånd. Kvalitetsstämpeln ”Friend of the Sea” garanterar att den vilda fångsten inte innehåller mer än 8 procent bifångst, som inte heller får innehålla utrotningshotade arter. Dessutom är överfiske inte tillåtet, havsbottnen får inte störas och utsläppen av växthusgaser måste gradvis minskas.

 • En formel baserad på vetenskapliga rön
 • Noggrant doserad för att tillgodose barns behov
 • Ultraren BioPure®-kvalitet
 • ”Friend of the Sea”-stämpel för hållbart fiske
 • HACCP-certifierad produktion

Vanliga frågor och svar

Nedan hittar du vanliga frågor om UltraPure Omega3 Kids. Hittar du inte din fråga? Ta kontakt med oss! Vårt kundtjänstteam hjälper dig gärna.

Från vilken ålder kan jag ge mitt barn UltraPure Omega3 Kids?

UltraPure Omega3 Kids tuggkapslar är lämpliga för barn från 4 år och uppåt. För spädbarn i åldern 1-4 år rekommenderar vi att det flytande innehållet i 1 kapsel (stick hål på kapseln med en nål för detta ändamål) blandas med mat eller dryck. Hela kapseln ska inte ges till små barn på grund av kvävningsrisk.

Vid vilken ålder kan jag byta till UltraPure Omega3 för vuxna?

UltraPure Omega3 Kids tuggkapslar är avsedda för barn upp till cirka 12 års ålder. Erfarenheten har visat att barn i yngre åldrar ibland har problem med smaken på UltraPure Omega3-kapslarna. Om det inte stör ditt barn kan du låta det byta så snart det kan äta ordentligt och inte längre har svårt att svälja en kapsel.

Mina barn vill inte ta fiskoljekapslar eftersom de tycker att de är äckliga. Hur smakar fiskoljan i UltraPure Omega3 Kids?

Det är sant att fiskolja i sig inte har någon behaglig smak. Det är därför vi har lagt till en naturlig smak av blandad frukt i UltraPure Omega3 Kids, både i oljan och i kapseln. Det gör UltraPure Omega3 Kids mer smakrikt än kosttillskotten från många av våra konkurrenter.

Mitt barn är allergiskt mot fisk. Kan jag fortfarande använda UltraPure Omega3 Kids?

Nej, UltraPure Omega3 Kids innehåller fiskolja och därmed fisk. Men för att stödja en optimal tillförsel av omega-3-fettsyror erbjuder Vitality Nutritionals också uteslutande växtbaserade omega-3-tillskott som kan användas i stället i detta fall.

 


Produktinformation
UltraPure Omega-3 Kids
 • Artikelnr

  4837

 • Varumärke

  Vitality Nutritionals

 • Antal

  120

 • Produktform

  Tuggtabletter

 • Producerat i

  Tyskland

 • Förpackningsstorlek

  80 Grams

 • Antal per förpackning

  120

 • Dosering per dag

  1

 • Antal dagars förbrukning

  120

 • Pris per kg/l

  3 488 kr / 1KG incl. VAT

Barn från 4 år tar 1 - 3 tuggkapslar dagligen i samband med måltid; vatten behövs inte.

För barn i åldern 1 till 4 år, blanda det flytande innehållet i 1 kapsel dagligen med mat (ge inte kapslar på grund av kvävningsrisk).

 • Fisk

Fiskolja (från tonfisk), softgelkapsel (gelatin, stabilisator: glycerol, modifierad stärkelse), smak: Tutti Frutti, D-alfa-tokoferol (vitamin E), apelsinolja, antioxidant: Blandade tokoferoler, sötningsmedel: Sukralos, Kolekaciferol (vitamin D).

1 kapsel innehåller:

 • 145 mg Omega 3 fiskolja
 • varav 115 mg DHA (dokosahexaensyra)
 • varav 30 mg EPA (eikosapentaensyra)
 • 2,5 μg / 100 IE vitamin D (50% DRI*)
 • 2,5 mg α-TE vitamin E (20,8% DRI*)

3 kapslar innehåller:

 • 435 mg Omega 3 fiskolja
 • varav 345 mg DHA (dokosahexaensyra)
 • varav 90 mg EPA (eikosapentaensyra)
 • 7,5 μg / 300 IE vitamin D (150% DRI*)
 • 7,5 mg α-TE vitamin E (62,5% DRI*)

*% av DRI (referensvärde för näringsämnen) enligt EU:s förordning

Förvaras tätt tillsluten och torrt vid 15-25 °C.

Kosttillskott är inte en ersättning för en balanserad och varierad kost och en hälsosam livsstil. Den rekommenderade dagliga dosen bör inte överskridas. Förvara utom räckhåll för barn. Den information som lämnas är inte avsedd att ersätta råd från läkare eller annan vårdpersonal. Det är inte ett uttalande om läkning eller en rekommendation för självmedicinering.


  Garanterad kvalitet för din hälsa

  När det kommer till din hälsa är kvalitet viktigast. Därför genomgår våra Vitality Nutritionals-produkter toppmodern oberoende laboratorieanalys för att verifiera etikettpåståenden och för att säkerställa att du får kosttillskott av högsta kvalitet.

  Dessa faktorer garanterar vår kvalitet:

  • alla ingredienser är testade för sin renhet och aktiva ämnen
  • ett oberoende laboratorium kontrollerar också kvaliteten på slutprodukterna

   


  Kundrecensioner om UltraPure Omega-3 Kids
  Det finns inga recensioner ännu
  Det finns inga recensioner ännu


  Andra kunder gillar också: