Fri frakt över 300 kr
100 dagars öppet köp
Snabb leverans
Fri frakt över 300 kr
100 dagars öppet köp
Snabb leverans

Sommarrean fortsätter! Få upp till -25%! Se alla erbjudanden här

Bioaktiv antioxidant av högsta kvalitet: Astaxanthin 10 mg ProEliteX
 • En av naturens mest kraftfulla antioxidanter
 • Ökat cellskydd tack vare vitamin E
 • Främjar vitalitet och energi
Köp mer, spara mer!
399 kr
379 kr
-5%
359 kr
-10%
339 kr
-15%
1 x 60 kapslar
399 kr

I lager

 • Gratis frakt över 300 kr
 • Leverans inom 1-3 arbetsdagar
 • 100 dagars öppet köp
Spara 5% extra om du beställer för 750 kr eller mer
Köps ofta tillsammans

Det finns inga recensioner ännu
Det finns inga recensioner ännu

Bioaktiv antioxidant av högsta kvalitet: Astaxanthin 10 mg ProEliteX

Astaxanthin 10 mg ProEliteX-kapslar innehåller den varumärkesskyddade råvaran AstaReal®, som tillverkas i Sverige baserat på de senaste vetenskapliga rönen och med hjälp av innovativa produktionsprocesser: Ett kosttillskott av högsta renhet och kvalitet, garanterat fritt från föroreningar eller genetiskt modifierade ämnen och lämpligt. för vegetarianer och veganer.

För att uppnå högsta möjliga bioaktivitet och biotillgänglighet har AstaReal® astaxanthinpulver kombinerats med polyfenolrik hibiskus (Polyfenoler är en grupp kemiska föreningar som finns i växter som har antioxidantegenskaper) och guaranaextrakt, som innehåller koffein.

Vad är astaxanthin?

Astaxanthin är en naturligt rödpigmenterad karotenoid med starka antioxidantegenskaper. I naturen finns astaxanthin bland annat i "blodregnalger" (Haematococcus pluvialis), vilket ger den typiska röda färgen till hummer, krabbor och räkor som livnär sig på dessa alger.

Astaxanthin produceras när "blodregn"-algerna utsätts för stress. Då tappar algerna sina flageller och utvecklar en tjock cellvägg och astaxantin för att skydda sig själva. Algerna blir runda som bollar och kan överleva upp till 40 år utan vatten i detta skyddande skal.

Små krabbor och räkor som äter stora mängder "blodregn"-alger är en viktig födokälla för lax. Musklerna hos dessa kräftdjur innehåller höga koncentrationer av astaxantin. Forskare tror att detta ger laxen styrka och uthållighet att simma uppför floder i flera dagar, och till och med hoppa över vattenfall och forsar – en energiprestation som saknar motstycke i naturen.

Astaxanthin: den mest kraftfulla naturliga antioxidanten

Varje dag utsätts människokroppen för så kallade "fria radikaler", som kan orsakas av miljöpåverkan som UV-strålning från solen, avgaser från bilar och industri, rökning eller ämnen som bildas vid grillning eller stekning. Fria radikaler är naturliga komponenter i kroppen, men kan ha en negativ effekt om yttre påverkan leder till större mängder än vad kroppen klarar av. Detta kallas oxidativ stress, och är en faktor i åldrande symtom som åldrande hud, minskad muskelstyrka och nedsatt minne.

Antioxidanter hjälper kroppen att hantera oxidativ stress. Astaxanthin, en karotenoid, är en av de antioxidanter som kan stödja kroppen mot fria radikaler. Studier har visat att naturligt astaxanthin är en av de mest kraftfulla antioxidanterna som finns.

 • Det är en av få antioxidanter som når alla kroppens celler.
 • Det skyddar cellerna mot fria radikaler både internt och externt, eftersom det täcker hela cellmembranet.
 • Det är en ren antioxidant. Det blir aldrig en fri radikal eller pro-oxidant i sig.

En studie från 2007 jämförde astaxanthin med andra antioxidanter och fann till och med att det var världens mest kraftfulla antioxidant (1):

 • 800 gånger kraftfullare än koenzym Q10
 • 550 gånger kraftfullare än katekiner från grönt te
 • 75 gånger kraftfullare än alfaliponsyra
 • 6000 gånger kraftfullare än vitamin C

Astaxanthin kan passera både blod-hjärnbarriären och blod-näthinnan. Det betyder att det når hjärnan, nerverna i centrala nervsystemet och ögats näthinna – där det kan fungera som en antioxidant som hjälper kroppen att neutralisera fria radikaler.

AstaReal® Astaxanthin: hög dos och bästa kvalitet

AstaReal® astaxanthinpulver tillverkas i en toppmodern inomhusanläggning i Sverige. Algerna odlas i fotobioreaktorer under strikt kontrollerade hygieniska förhållanden. Denna produktionsprocess ger astaxanthin med högsta koncentration, renhet och kvalitet som finns tillgänglig idag.

Odlingsprocessen börjar i laboratoriet, där en frökultur odlas under sterila förhållanden för att få en renodling. Kulturen berikas med viktiga näringsämnen och exponeras för ljus för optimal tillväxt och reproduktion (grön fas).

När kulturen når optimal densitet i den gröna fasen överförs den till fotobioreaktorer av rostfritt stål där själva produktionen av astaxantin (röd fas) börjar. När algerna är mogna skördas de och förädlas till olika produkter.

Kosttillskott med astaxanthin 10 mg ProEliteX - endast 1 kapsel dagligen!

Vitality Nutritionals Astaxanthin 10mg ProEliteX-kapslar är idealiska för en högdostillförsel av potenta, mycket biotillgängliga och bioaktiva antioxidanter. Varje kapsel innehåller

 • 200 mg AstaReal® algpulver med 10 mg naturligt astaxantin från "blodregn"-algerna (Haematococcus pluvialis)
 • 12 mg vitamin E (alfa-tokoferol) för att ge speciellt skydd av cellerna mot oxidativ stress
 • 125 mg hibiskusblommaextrakt med 12,5 mg polyfenoler för att förstärka antioxidanteffekten
 • 140 mg guaranaextrakt med antioxidantenergi motsvarande 30,8 mg koffein

För vem är Astaxanthin 10 mg ProEliteX-kapslar idealiska?

Vitality Nutritionals Astaxanthin 10 mg ProEliteX-kapslar är idealiska för högdostillförsel av potenta, mycket biotillgängliga och bioaktiva antioxidanter. 1 kapsel dagligen ger dig antioxidantkraften av astaxanthin, vitamin E och hibiskuspolyfenoler, optimerade med antioxidantenergin från naturligt koffein från guarana.

Har Astaxanthin 10 mg ProEliteX-kapslar biverkningar?

Hittills har inga biverkningar observerats i några astaxanthinstudier. Inga interaktioner eller allergiska reaktioner observerades heller. Naturligt astaxanthin anses säkert och utan biverkningar.

1 kapsel Astaxanthin 10 mg ProEliteX innehåller 30,8 mg koffein. Personer som är känsliga för koffein bör avstå från att konsumera det.

"För närvarande finns det inga kända biverkningar eller interaktioner med andra läkemedel eller kontraindikationer för användningen av hibiskusblommor." (gesundheit.de)

Om du har lågt blodtryck eller tar medicin bör du ändå rådfråga en läkare innan du tar preparat som innehåller hibiskus.

Astaxanthin 10 mg ProEliteX-kapslar rekommenderas inte för gravida eller ammande kvinnor, spädbarn, barn och ungdomar under 14 år och bör förvaras utom räckhåll för små barn.


Produktinformation
Astaxanthin 10mg ProEliteX®
 • Artikelnr

  4802

 • Antal

  60

 • Produktform

  Kapslar

 • Producerat i

  Europa

 • Förpackningsstorlek

  32.8 Grams

 • Antal per förpackning

  60

 • Dosering per dag

  1

 • Antal dagars förbrukning

  60

 • Pris per kg/l

  12 165 kr / 1KG incl. VAT

1 kapsel dagligen med ett glas vatten i samband med en måltid.

OBS: Kosttillskott är inte en ersättning för en balanserad och varierad kost och en hälsosam livsstil. Förvaras utom räckhåll för små barn. Överskrid inte den rekommenderade dagliga dosen. Rekommenderas inte för gravida och ammande kvinnor, spädbarn, barn och ungdomar under 14 år.

Denna produkt innehåller inga allergener.

Astaxantinrikt algbiomassapulver (Haematococcus pluvialis), guaranafröextrakt (Paulinia cupana Kunth), hibiskusblomsextrakt (Hibiscus sabdariffa L.), kapseltensid: Hydroxipropylmetylcellulosa, D-alfa-tokoferylsyrasuccinat (vitamin E), klumpförebyggande medel: Cellulosa / Lämplig för vegetarianer och veganer.

1 kapsel innehåller:

 • 200 mg AstaReal®** Astaxanthin-rikt pulver av algbiomassa
  ⁠- varav 10 mg av detta är astaxantin
 • 140 mg guarana-extrakt
  ⁠- varav 30,8 mg koffein
 • 125 mg extrakt av hibiskusblomma
  ⁠- varav 12,5 mg polyfenoler

12 mg α-TE Vitamin E (100 %*)

* % DRI (dagligt referensintag) enligt EU:s förordning

Kosttillskott är inte en ersättning för en balanserad, varierad kost och en hälsosam livsstil. Den rekommenderade dagliga dosen bör inte överskridas. Förvaras oåtkomligt för barn. Informationen är inte avsedd att ersätta råd från en läkare eller annan sjukvårdspersonal. Den är inte ett utlåtande om läkande eller en rekommendation för självmedicinering.  Kundrecensioner om Astaxanthin 10mg ProEliteX®
  Det finns inga recensioner ännu
  Det finns inga recensioner ännu


  Andra kunder gillar också: