Fri frakt över 300 kr
100 dagars öppet köp
Snabb leverans
Fri frakt över 300 kr
100 dagars öppet köp
Snabb leverans

SOMMARREA! Få upp till 25% rabatt! Se alla erbjudanden här

Menosol Pro - Ditt stöd under klimakteriet
 • Holistiskt 5-i-1 Meno Complex
 • Yamrot och salvia mot värmevallningar
 • Avslappnande saffran för känslomässig balans
 • Naturlig maca och damiana för att stödja libido
 • Värdefulla vitaminer och mineraler med hög styrka
Köp mer, spara mer!
468 kr
445 kr
-5%
421 kr
-10%
398 kr
-15%
1 x 40 kapslar
468 kr

I lager

 • Gratis frakt över 300 kr
 • Leverans inom 1-3 arbetsdagar
 • 100 dagars öppet köp
Spara 5% extra om du beställer för 750 kr eller mer
Köps ofta tillsammans

4/ 5
Totalt antal recensioner:1

Menosol Pro - Ditt stöd under klimakteriet

Upplev en smidig övergång genom klimakteriet med Menosol Pro. Denna noggrant sammansatta formel har skapats för att lindra de fysiska och psykiska åkommor som många kvinnor upplever i denna fas av livet. Vår naturliga övergångslösning lindrar effektivt värmevallningar, humörsvängningar och andra vanliga symtom. Kärnan i denna unika produkt är Meno-komplexet, även känt som Meno Balance. Här kombineras naturliga växtextrakt, essentiella vitaminer och viktiga mineraler i skön harmoni. Resultatet är en holistisk formel, levererad i en praktisk, vegansk kapsel. Låt Menosol Pro bli din pålitliga följeslagare genom denna övergång.

Menosol Pro bidrar till att upprätthålla livskvalitet under klimakteriet

Från ungefär 45 års ålder börjar nivån av könshormonerna östrogen och progesteron gradvis minska i kvinnokroppen. Detta markerar början av klimakteriet, en period som kännetecknas av förändringar i menstruationens frekvens och intensitet. Denna övergångsperiod, kallad perimenopause, sträcker sig från de första tecknen till det fullständiga upphörandet av menstruationen, och anses vara avslutad när perioden uteblir under 12 månader i följd.

För många kvinnor är hormonella förändringar förknippade med symtom som kan ha en negativ inverkan på livskvaliteten. Enligt en studie lider i genomsnitt 73 % av perimenopausala kvinnor av värmevallningar och 63 % rapporterar trötthet. Obehaget är inte bara begränsat till privatlivet. I samma studie rapporterade 58 % av kvinnorna att klimakteriebesvär har haft en negativ inverkan på deras arbetsliv. [1] 

Menosol Pro utgör en helhetslösning i detta sammanhang. Meno-komplexet är speciellt utvecklat för kvinnor i klimakteriet och hjälper till att återställa kroppens naturliga balans. Med noggrant utvalda växtextrakt och ett värdefullt näringskomplex utgör den ett lämpligt tillskott för näring under klimakteriet.

Perfekt samordnade ingredienser för att motverka klimakteriebesvär

Klimakteriet för med sig olika symtom som visar att kvinnokroppen genomgår en naturlig förändring. Ett kosttillskott kan vara ett bra sätt att lindra dessa besvär. Meno Balance-komplexet är sammansatt av noggrant utvalda ingredienser som tillsammans bildar en unik och skräddarsydd formula:

Salvia mot värmevallningar

Under klimakteriet upplever många värmevallningar och nattliga svettningar. Salvia, som är en nyckelingrediens i detta klimakterietillskott, kan hjälpa till att lindra dessa åkommor. Detta bekräftades genom en 8-veckors studie, där deltagarna rapporterade signifikant minskad frekvens (60%) och kortare varaktighet (61%) av värmevallningar. Dessutom upplevde hela 70 % av deltagarna mindre frekventa episoder av nattliga svettningar. [2] 

Saffran för mental balans

Den naturliga hormonella förändringen som sker under klimakteriet kan leda till humörsvängningar. Rätt kost spelar en avgörande roll när det kommer till humör under denna period. Aktuell forskning bekräftar att saffransplantan har en lugnande effekt på mental obalans[5][ 6]. I en studie utförd vid Teheran University of Medical Sciences upplevde hela 60 % av deltagarna en anmärkningsvärd 50 % förbättring av humöret [7]. Meno-komplexet innehåller detta växtextrakt i hög koncentration.

Damiana och Maca: En perfekt duo

Denna växt har sitt ursprung i Nordamerika och har använts i naturmedicin i århundraden för att behandla en mängd olika fysiska och psykologiska åkommor. Det sägs ha en lugnande effekt mot värmevallningar, plötsliga svettanfall, inre oro och irritabilitet. I Meno-komplexet fungerar det som ett optimalt komplement till salvia och saffran.

I sitt hemland Peru har macaväxten använts i tusentals år som ett naturligt afrodisiakum för både kvinnor och män. Forskning tyder på att växtens extrakt, när det tas regelbundet, kan stödja kvinnlig libido både under och efter klimakteriet. I Menosol Pro har den den extra fördelen att den stöder både fysisk och mental energi. På så sätt kan maca hjälpa till att lindra de känslor av trötthet och utmattning som ofta drabbar kvinnor under klimakteriet [8].

Damiana för sexlust

Damiana är en annan växt som har varit en klassiker inom naturmedicin i århundraden. Under klimakteriet är det ett lämpligt kosttillskott. Med sina känsliga gula kronblad är damiana vanlig i södra delar av Nordamerika, såväl som i Central- och Latinamerika. Den används för att stimulera och öka lusten, och fungerar effektivt med macaextraktet i Meno Balance-komplexet.

Vitamin A för normal hud och slemhinnor

Vitaminer spelar en essentiell roll i klimakteriet. En kapsel Menosol Pro ger dig den dagliga dosen av vitamin A du behöver. Detta viktiga näringsämne hjälper bland annat till att bibehålla normal hud och friska slemhinnor i vaginalområdet, som båda kan påverkas under klimakteriet.

Vitamin D3 och B6 för och ämnesomsättning

Vitamin D3 spelar en viktig roll i celldelningen och hjälper till att upprätthålla normala ben och tänder. Som en väsentlig komponent för benhälsa främjar vitaminet även upptaget av kalcium i kroppen. Detta blir särskilt viktigt under klimakteriet, när förlust av benmassa gradvis börjar inträffa.

Dessutom innehåller Meno-komplexet en lättupptagbar form av vitamin B6. Detta näringsämne bidrar till normal ämnesomsättning och reglering av hormonaktivitet, och kan även bidra till att motverka trötthet och utmattning.

Krom och kalcium är två kraftfulla mineraler som är viktiga under klimakteriet. Krom bidrar till normal metabolism av viktiga näringsämnen i kroppen. I denna formula har den bioaktiva varianten krompicolinat använts, som kroppen absorberar särskilt effektivt. Kalcium stöder energiomsättningen och är viktigt för att upprätthålla normala ben och tänder.[9] 

Folat för frisättning av lyckohormonet

Folat är ett viktigt, vattenlösligt vitamin med biologisk aktivitet. Det spelar en roll i regleringen av homocysteinnivåer, som är avgörande för ett hälsosamt kardiovaskulärt system [10]. Hos postmenopausala kvinnor kan dessa nivåer öka [11]. Dessutom kan folat ha en positiv effekt på produktionen av ämnet som kallas S-adenosylmetionin (SAMe). Detta ämne är involverat i syntesen av flera hormoner och stödjer frisättningen av dopamin och serotonin. Dessa signalsubstanser kan hjälpa till att lindra depression under klimakteriet.

Fördelarna med Menosol Pro som ett kosttillskott under klimakteriet

 • Naturlig formel för att lindra klimakteriebesvär
 • Med speciellt Meno-komplex som tillskott till näring under klimakteriet
 • Gynnsam effekt på kvinnor i klimakteriet bevisad genom studier
 • Minskar frekvensen av värmevallningar med 60 % [2]
 • Minskar förekomsten av nattliga svettningar med 70 % [2]
 • Högkvalitativt Safr'Inside™ saffransextrakt i Sargol-kvalitet
 • Bra förhållande mellan pris och prestanda
 • En kapsel per dag är tillräckligt
 • Lätt att ta vegansk kapsel
 • Lämplig för vegetarianer och veganer

För vilka passar Meno-komplexet i Menosol Pro?

Klimakteriets näringstillskott är lämpligt för alla kvinnor som vill navigera genom klimakteriet utan stress. Detta inkluderar både perioden med hormonella förändringar och den postmenopausala fasen. Att ta Meno Balance-komplexet ger optimal effekt när du vill uppnå holistisk lindring utan att bara fokusera på individuella symtom.

Menosol Pro bygger på ett komplex i flera lager som kan ha en positiv inverkan på både kropp och själ. Denna kombination kan hjälpa till att få kroppen i balans på ett holistiskt sätt och minska de symtom som ofta uppstår under klimakteriet. Vitaminer spelar en nyckelroll under denna period, och formulan är berikad med dessa viktiga näringsämnen.

Tack vare den praktiska kapselformen är kosttillskottet också idealiskt för användare som föredrar ett tillskott som är lätt att ta. Med bioaktiva ingredienser som snabbt tas upp i kroppen och tolereras väl.

Vad bör man tänka på när det gäller kontraindikationer?

⁠Meno-komplexet i Menosol Pro består av naturliga växtextrakt utan kända biverkningar. Kapselformen möjliggör noggrann och säker dosering, förutsatt att det rekommenderade intaget av en kapsel per dag följs. Kapseln ska tas med tillräcklig mängd vätska under en period av minst 3 månader.

Kosttillskott bör inte ersätta en hälsosam och balanserad kost under klimakteriet. För optimal effekt bör Meno-komplexet ingå som en del av en varierad kost.


Produktinformation
Menosol Pro
 • Artikelnr

  9055

 • Varumärke

  Lectinect

 • Antal

  40

 • Produktform

  Kapslar

 • Producerat i

  Europa

 • Förpackningsstorlek

  30 Grams

 • Antal per förpackning

  40

 • Dosering per dag

  1

 • Antal dagars förbrukning

  40

 • Pris per kg/l

  15 600 kr / 1KG incl. VAT

1 kapsel dagligen med ett glas vatten före måltid.

OBS: Rekommenderas inte för gravida och ammande kvinnor. Rådgör med din läkare om du använder blodförtunnande mediciner.

Denna produkt innehåller inga allergener.

Kalciumkarbonat, beläggningsmedel: Hydroxipropylmetylcellulosa (kapsel), Maca Root-extrakt med 2,5 % Beta-Sitosterol (11,6 %; Lepidium meyenii Walp.), Damiana Löv Extract (11,6 %; Turnera diff (damiana) usa Willd. ex Schult.), Salviabladsextrakt (8,7%; Salvia offici cinalis L.), Yam Root Rhizome Extrakt med 20% Diosgenin (7,0%; Dioscorea opposita Thumb), Bulkmedel: Acacia Gum, Saffran Stigma Extract med 12% Safromotivines och 2% Safranal (3,0%) % ; Crocus sativus L.), Retinylpalmitat (vitamin A), antiklumpningsmedel: cellulosa, kolekalciferol (vitamin D3), pyridoxal 5'-fosfat (vitamin B6), (6S)-5-metyltetrahydrofolsyra (folsyra) krompicolinat.

1 kapsel innehåller:

 • 100 mg Maca-extrakt
 • 100 mg Damiana-extrakt
 • 75 mg salviaextrakt
 • 60 mg Yamsroot-extrakt
 • 30 mg Safr'Inside™ ** Saffransextrakt
 • 800 μg RE-vitamin A (100 % NRV*)
 • 10 μg vitamin D (200 % NRV*)
 • 0,8 mg vitamin B6 (57 % NRV*)
 • 50 μg Quatrefolic® *** Folat (25 % NRV*)
 • 120 mg kalcium (15 % NRV*)
 • 12 μg krom (30 % NRV*)

* % av NRV (Nutrient Reference Value) enligt EU-förordning.

** Safr'Inside™ är ett varumärke som tillhör Activ'Inside.

*** Quatrefolic® är ett varumärke och märke som tillhör GNOSIS S.p.A.

 • Förvaras tätt tillsluten på en sval, torr plats
 • Skydda mot solljus och fukt
 • Förvara inte i kylskåp
 • Låt torkmedlet vara kvar i behållaren
 • Förvaras utom räckhåll för barn

 

Kosttillskott är inte en ersättning för en balanserad, varierad kost och en hälsosam livsstil. Den rekommenderade dagliga dosen bör inte överskridas. Förvaras utom räckhåll för barn. Informationen som tillhandahålls är inte avsedd att ersätta råd från din läkare eller annan vårdpersonal. Det är inte ett uttalande om läkning eller en rekommendation för självmedicinering.  Kundrecensioner om Menosol Pro
  4/ 5
  Totalt antal recensioner:1


  Andra kunder gillar också: