Fri frakt över 300 kr
100 dagars öppet köp
Snabb leverans
Fri frakt över 300 kr
100 dagars öppet köp
Snabb leverans

Sommarrean fortsätter! Få upp till -25%! Se alla erbjudanden här

Optimal kombination av gurkmeja, ingefära och vitaminer för en synergistisk effekt: Curcuma ProEliteX®
 • Ett holistiskt komplex med hela spektrumet för att stödja matsmältningen och immunsystemet samt leder, muskler med mera
 • En vetenskapligt baserad kvalitetsprodukt med patenterade ingredienser
 • Med gurkmeja, ingefära, vitamin D3 och nypon med naturligt vitamin C
Köp mer, spara mer!
399 kr
379 kr
-5%
359 kr
-10%
339 kr
-15%
1 x 60 kapslar
399 kr

I lager

 • Gratis frakt över 300 kr
 • Leverans inom 1-3 arbetsdagar
 • 100 dagars öppet köp
Spara 5% extra om du beställer för 750 kr eller mer
Köps ofta tillsammans

Det finns inga recensioner ännu
Det finns inga recensioner ännu

Optimal kombination av gurkmeja, ingefära och vitaminer för en synergistisk effekt: Curcuma ProEliteX®

Både curcumin och andra curcuminoider i gurkmeja kan extraheras och koncentreras. Det gör det möjligt att framställa kosttillskott som är betydligt mer effektiva än själva råvaran.

Människokroppen kan dock bara absorbera en liten del av curcuminet i blodet. Förutom högkvalitativt Curcugreen™-gurkmejaextrakt innehåller Curcuma ProEliteX®-kapslarna därför ytterligare ingredienser som fungerar som naturliga förstärkare för ännu högre styrka och bioaktivitet.

Varje Curcuma ProEliteX®-kapsel innehåller 270 mg Curcugreen®-gurkmejaextrakt med ett 257 mg curcuminoidkomplex som innehåller 176 mg curcumin. För optimal styrka och bioaktivitet kompletteras formeln med 58 mg nyponextrakt, som innehåller 40 mg vitamin C, samt 25 mg GingerPro® ingefäraextrakt och 5 µg vitamin D3.

Curcuma ProEliteX® är den bästa produkten för dig som letar efter ett holistiskt gurkmeja-tillskott med hela spektrumet.

Ingredienser i Curcuma ProEliteX®-kapslarna

Curcuma ProEliteX®-kapslar innehåller ett fullspektrumkomplex av patenterat gurkmejaextrakt kombinerat med noggrant utvalda kompletterande ingredienser som ingefära, nypon med naturligt C-vitamin och vitamin D3.

Curcugreen™ Gurkmejaextrakt

Den synergistiska effekten av Curcugreen™ gurkmejaextrakt är baserad på interaktionen mellan curcuminoider och tumeroner. De aktiva komponenterna i roten är curcumin, desmethoxycurcumin, bisdesmethoxcurcumin och ar-tumerone. Denna patenterade teknologi säkerställer inte bara hög biotillgänglighet, utan också hög bioaktivitet.

GingerPro® Ingefära extrakt

Ingefära används inte bara vid förkylningar och mag- och tarmproblem utan på grund av dess positiva hälsofördelar används den även av fysiskt aktiva personer. Inom uthållighetsidrotter för energi och för att minska muskelspänningar.

Förutom en rad vitaminer och mikronäringsämnen som hjälper kroppen att regenerera muskler, innehåller ingefära särskilt effektiva, stickande ämnen och eteriska oljor som gingerol, shoagol och zingiberen.

Ingefära ökar styrkan på ett naturligt sätt: Eftersom ingefära har en stark effekt på mag-tarmslemhinnan kan den reglera tarmfunktionen för att underlätta upptaget (1) . Studier tyder på att gingeroler ökar styrkan hos curcumin och vitamin A, E, C och B9, samt B-karoten, silymarin, isoleucin, zink och kalium. (2) 

För att sammanfatta, ingefära:

 • Kan hjälpa till att kontrollera inflammatoriska reaktioner*.
 • Kan stödja matsmältningen*.
 • Bidrar till naturlig andning och normal funktion av luftvägarna.*
 • Upprätthåller en optimal immunbalans i luftvägarna.*
 • Bidrar till ökad vitalitet och energi.*

Nyponextrakt

Nypon (Rosa canina L.) innehåller en stor mängd C-vitamin, som kan tas upp särskilt väl av kroppen på grund av sin mycket bioaktiva form. Det är också förknippat med en rad positiva effekter, bl.a

 • Underhåll av friska och rörliga leder*.

Många studier visar också att nypon kan ha en positiv effekt på lederna, vilket beror på de galaktolipider den innehåller. (3) (4) På 1990-talet lyckades danska forskare isolera denna aktiva ingrediens från växten. Galaktolipider tros hjälpa till att sänka CRP-nivåerna, vilket kan indikera infektion eller inflammation i kroppen. Studier tyder också på att nyponextrakt har antiinflammatoriska och antioxiderande effekter. (5)

I en dubbelblind, placebokontrollerad studie tilldelades patienter med artrit slumpmässigt 5 g nyponpulver i kapselform eller placebo dagligen i sex månader enligt ARA/ACR-kriterierna. Resultaten tyder på att dessa patienter kan ha nytta av ytterligare behandling med nyponpulver.(6) 

Utöver detta sägs nypon:

 • Bidrar till matsmältningskanalens normala funktion*
 • Stöd kroppens naturliga försvar och immunförsvar*.

C-vitamin

Vitamin C är främst känt för att stödja immunförsvaret. Det stärker immunförsvaret genom att stödja produktionen av vita blodkroppar och förbättra immunsvaret. Vitaminet är därför en viktig följeslagare, särskilt under den mörka och kallare årstiden. (7)

C-vitamin har även en stark antioxidanteffekt, vilket gör att det skyddar våra celler från oxidativ stress. Denna oxidativa stress får våra celler att åldras och stör normala regenereringsprocesser. Bland annat kallas C-vitamin ett anti-aging vitamin. Den stödjer många hudfunktioner och kan minska tecken på tidens tand som pigmentfläckar, rynkor och lös hud – speciellt om dessa även förvärras av yttre påverkan som rökning, UV-strålar, stress, sport eller miljögifter. (7)

I människokroppen har C-vitamin även ett antal funktioner i energiomsättningen och för nervsystemets normala funktion. Det främjar också kollagenproduktionen och är därför viktigt för att bygga ben, tänder, brosk och bindväv. Om kroppen saknar C-vitamin blir bindväven tunn. Huden och lederna tappar då sin elasticitet. (7) 

Vitamin D

Vitamin D är egentligen en samlingsbeteckning för en hel grupp vitala ämnen, från vitamin D1 till D5. Den form som dock är särskilt viktig för vår hälsa är vitamin D3, vars vetenskapliga namn är kolekalciferol. Det omvandlas av kroppen till den biologiskt aktiva formen i flera syntessteg.

D-vitamin är särskilt känt för sin förmåga att bekämpa infektioner. Det stimulerar produktionen av vissa immunceller, samtidigt som det nedreglerar överdrivna immunreaktioner till en normal nivå. (8)

Kroppen behöver vitamin D för att ta upp kalcium. Otillräcklig tillgång på D-vitamin gör att kalcium inte tas upp från maten och att kroppen måste få kalcium från lagren i skelettet. Detta kan leda till försvagning av befintliga ben och störa bildandet av nya, starka ben. (8)

D-vitamin stöder också muskelutveckling och kan till och med skydda i viss mån mot åldersrelaterad muskelförlust, vilket studier har visat. (7) (8) 

Tillsammans är de starka: högkvalitativa växtextrakt med mycket potenta ingredienser

Gurkmeja utvinns från roten av Curcuma longa, som tillhör familjen ingefära. Gurkmeja är en populär krydda, särskilt i det asiatiska köket. Men även i indiska Ayurveda har gurkmeja varit en av de viktigaste leverantörerna av livsviktiga ämnen i över 4 000 år, och kallas även för "den gyllene gudinnan" på grund av sin färg.

En av växtens viktigaste aktiva ingredienser är curcumin, som utvinns från roten av Curcuma longa, även känd som gurkmeja. Det är en polyfenol som fungerar på cellnivå och är känd för sina lugnande och antioxiderande egenskaper.

I kombination med vitaminer, mineraler och växtämnen från andra högkvalitativa växtextrakt får gurkmejaroten sin fulla kraft. Effekten av vitaminer och mineraler har påvisats i omfattande studier och har även bekräftats av Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet (EFSA). Hälsopåståenden relaterade till växtämnen har ännu inte slutgiltigt utvärderats. På grund av antalet studier kan dock den här beskrivna effekten styrkas tillräckligt. Gurkmeja forskas på av forskare över hela världen och är föremål för ett antal studier som täcker ett brett användningsområde.

Matsmältningen

 • Gurkmeja främjar matsmältningen*.

En klinisk studie med 60 deltagare pekar på att gurkmeja har en positiv effekt på matsmältningen genom att stimulera olika tarmbakterier som är viktiga för att bibehålla integriteten och funktionen hos tarmbarriären (9). Det är också här som ingefära kommer in med sin kraftfulla effekt på tarmslemhinnan (1).

Immunsystemet

 • Gurkmeja bidrar till att upprätthålla immunsystemets effektivitet*.

Studier visar att gurkmeja kan ha en positiv effekt på immunsystemet och de övre luftvägarna. I en randomiserad, dubbelblind studie fick 241 patienter med nasalt luftvägsmotstånd antingen placebo eller oral curcumin under två månader. Den terapeutiska effekten av curcumin bedömdes utifrån nasala symtom och nasalt luftvägsmotstånd (10). Vitamin C och vitamin D har en stödjande effekt, eftersom de bidrar till immunsystemets normala funktion (7) (8).

Leder och muskler

 • Gurkmeja kan hjälpa till att hantera inflammatoriska reaktioner i kroppen*.

Gurkmeja kan enligt forskning hjälpa mot inflammationer i samband med fysisk aktivitet samt led- och muskelvärk. En randomiserad, kontrollerad klinisk studie kunde visa att biotillgängligt gurkmejaextrakt kan lindra symtomen vid knäartros (11). Galaktolipider i nyponextrakt är också förknippade med positiva effekter på lederna (6). Dessutom bidrar C-vitamin till normal kollagenbildning för normal skelett- och broskfunktion, medan D-vitamin bidrar till normal muskelfunktion och det normala upptaget och utnyttjandet av kalcium, vilket är nödvändigt för att bibehålla normala skelettben (7) (8).

Hjärta och cirkulation

 • Gurkmeja stöder hjärtfunktionen och blodcirkulationen*.

En systematisk genomgång av curcumins skyddande effekter mot olika hjärt-kärlsjukdomar tyder på att gurkmeja kan vara effektivt mot hjärt-kärlsjukdomar genom att modulera signalvägar involverade i oxidativ stress, apoptos och inflammation (8). Vitamin C bidrar till normal kollagenbildning och därmed till normal blodkärlsfunktion (7).

Lever

 • Gurkmeja bidrar till att stödja normal leverfunktion och stimulerar produktionen av kroppens matsmältningsjuicer*.

En randomiserad, dubbelblind, placebokontrollerad studie genomfördes för att utvärdera effekten av ett dagligt intag av 70 mg gurkmeja jämfört med placebo under en period av 8 veckor. Resultaten tyder på att gurkmeja kan stödja levern genom att sänka fetthalten i levern och möjligen hjälpa till att sänka serumnivåer som totalt kolesterol (12). Dessutom hjälper C-vitamin, som är en potent antioxidant, till att skydda cellerna mot oxidativ stress (7).

Hjärna

 • Stödjer nervsystemets funktion och bidrar till psykiskt välbefinnande*.

Vissa studier tyder också på att gurkmeja stöder kognitiv funktion genom att förbättra blodflödet och syretillförseln till hjärnan. En studie med äldre deltagare undersökte om tillsatsen av gurkmeja, samtidigt som den aktiverar hjärnan genom en dynamisk greppövning, kunde förbättra blodflödet och blodvolymen i hjärnan. Förändringarna i syretillförseln till hjärnan och blodvolymen var högre i gurkmejagruppen än i placebogruppen (13). Det naturliga C-vitaminet visar också sin effekt i detta avseende: Det bidrar till normal nervsystemets funktion och normal mental funktion (7).

Fördelarna med Curcuma ProEliteX® Gurkmejakapslar

 • Fullspektrumkomplex med gurkmeja och noggrant utvalda kompletterande ingredienser som ingefära, nypon med naturligt C-vitamin och vitamin D3
 • Patenterade växtextrakt utvecklade baserat på vetenskapliga rön
 • Kraftfullt Curcugreen® gurkmejaextrakt med 95 % curcuminoidkomplex för en hög curcuminkoncentration

GingerPro® högkvalitativt ingefärsextrakt med 5 % gingeroler

 • 700 % högre styrka än vanliga curcumintillskott och 600 % högre styrka än curcumintillskott med vanliga aktiva förstärkare
 • Dessutom förbättrad naturlig styrka och bioaktivitet på grund av synergistiska effekter av ingredienserna
 • Vegansk

För vem är Curcuma ProEliteX® kapslar idealiska?

Curcuma ProEliteX® är den bästa produkten för alla som vill maximera fördelarna med hela utbudet av gurkmejarotens ingredienser.

Curcuma ProEliteX® kapslar är dessutom bra för

 • Personer som vill stärka och bibehålla sin allmänna hälsa
 • Personer som vill förebygga matsmältningsproblem
 • Personer som vill stödja sitt immunsystem
 • Personer som är benägna att drabbas av förkylningar, inflammationer och allergier
 • Personer med hög stressnivå, t.ex. som studerande, yrkesverksamma eller föräldrar
 • Personer som röker mycket och/eller dricker alkohol
 • Personer som är mycket aktiva inom sport
 • Överviktiga personer

Har Curcuma ProEliteX® Gurkmeja kapslar biverkningar?

Curcumin har ätits som en ingrediens i gurkmejakrydda i tusentals år. Några av gurkmejans positiva egenskaper beror på att gurkmeja stimulerar magsyra. För känsliga personer kan detta orsaka reflux. I detta fall bör gurkmeja tas i samband med en måltid. På grund av dess fettlösliga egenskap, vilket innebär att det löser sig i fett eller olja, rekommenderas att ta curcumin med en fettrik måltid.

Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet, EFSA, rekommenderar att man inte ska konsumera mer än 2 mg curcumin per kilo kroppsvikt och dag. Gravida och ammande kvinnor rekommenderas inte att ta kosttillskott som innehåller gurkmeja. Personer som lider av gallsten bör heller inte ta gurkmejaextrakt.

Överskrid inte det rekommenderade dagliga intaget. Curcuma ProEliteX® kapslar rekommenderas inte heller för barn under 18 år eller vid kolangit, leversjukdom, gallsten och andra sjukdomar i gallgångarna. Personer som tar antikoagulantia, cancerläkemedel, immunsuppressiva eller andra läkemedel bör konsultera en läkare.

*Hälsopåståenden i relation till växtämnen har ännu inte slutgiltigt utvärderats. På grund av antalet studier kan dock de här beskrivna hälsoegenskaperna styrkas tillräckligt.

 


Produktinformation
Curcuma ProEliteX®
 • Artikelnr

  6948

 • Antal

  60

 • Produktform

  Kapslar

 • Producerat i

  Europa

 • Förpackningsstorlek

  29.7 Grams

 • Antal per förpackning

  60

 • Dosering per dag

  1

 • Antal dagars förbrukning

  60

 • Pris per kg/l

  13 434 kr / 1KG incl. VAT

1 kapsel dagligen med ett glas vatten efter en måltid.

Denna produkt innehåller inga allergener.

Extrakt av gurkmejarot med 95% curcuminoider och 65% curcumin (Curcuma longa L.), ytbehandlingsmedel: hydroxipropylmetylcellulosa (kapsel), fyllnadsmedel: cellulosa, nyponextrakt (Rosa canina L.; 70% C-vitamin som L-askorbinsyra), ingefäraextrakt med 5% gingeroler (Zingiber officinale Roscoe), klumpförebyggande medel: cellulosa, kolekalciferol (vitamin D).

Varje kapsel (daglig dos) innehåller:

 • 270 mg Curcuma-extrakt
  • varav 257 mg Curcuminoider
 • 176 mg Curcumin
 • 58 mg Nyponextrakt
  • varav 40 mg C-vitamin
 • 25 mg Ingefäraextrakt
  • varav 1,25 mg Gingeroler
 • 5 µg Vitamin D3

 

 • Förvaras tätt tillslutet på en sval och torr plats
 • Skydda mot solljus och fukt
 • Ska inte förvaras i kylskåp
 • Lämna torkmedlet kvar i behållaren
 • Förvaras utom räckhåll för barn

 

Kosttillskott är inte en ersättning för en balanserad och varierad kost och en hälsosam livsstil. Den rekommenderade dagliga dosen bör inte överskridas. Förvaras oåtkomligt för barn. Informationen som tillhandahålls är inte avsedd att ersätta råd från en läkare eller annan vårdpersonal. Den är inte ett utlåtande om läkande eller en rekommendation för självmedicinering.  Kundrecensioner om Curcuma ProEliteX®
  Det finns inga recensioner ännu
  Det finns inga recensioner ännu


  Andra kunder gillar också: