Fri frakt över 300 kr
100 dagars pengarna tillbaka-garanti
Säker shopping med SSL
Fri frakt över 300 kr
100 dagars pengarna tillbaka-garanti
Säker shopping med SSL

Vitamin D3 1000 IE

120 Kapslar

Artikelnr: 6906-04

D-vitamin - nyckeln till din hälsa

vitality-nutritionals-vitamin-d3-1000-ie_3.jpg
vitality-nutritionals-vitamin-d3-1000-ie_3.jpg
Hypoallergen
Tillverkad i Europa
Utan tillsatser
 • 100 % naturligt Vitamin D
 • mycket hög biotillgänglighet
 • lätta att svälja, växtbaserade kapslar
 • mycket bra pris/prestanda-förhållande

Välj ditt paket

Spara 5 % extra om du beställer för 750 kr eller mer

169 kr

161 kr
per enhet
5 % Rabatt

152 kr
per enhet
10 % Rabatt

144 kr
per enhet
15 % Rabatt

169 kr
per enhet
5 % Rabatt

161 kr
per enhet
10 % Rabatt

152 kr
per enhet
15 % Rabatt

144 kr
per enhet
169 kr
 • Gratis frakt över 300 kr
 • Leverans inom 3-7 arbetsdagar
 • 100 dagars pengarna tillbaka garanti
Pris inkl. moms

Vitamin D3 1000 IE,120 Kapslar

Vitamin D3 1000 IE

Vitamin D3 1000 IE

(0)
169 kr

Köps ofta tillsammans
Väldigt länge har D-vitamin varit känt som främjande för vårt skelett. Nya studier visar att D-vitamin är ett kraftfullt skydd mot hjärt-kärlsjukdomar och en mängd andra sjukdomar.

Psoriasis, muskelsvaghet, engelska sjukan, PMS, ryggont och smärta i benen, osteoporos, högt blodtryck, typ I-diabetes, reumatoid artrit, depression, neurologiska sjukdomar, samt en allmän försvagning av immunförsvaret som sträcker sig från en vanlig förkylning hela vägen till multipel skleros. Långsiktigt D-vitaminunderskott leder till allvarlig sjukdom.

Många har ett ökat behov av D-vitamin, till exempel äldre personer, barn och personer som inte vistas utomhus mycket, har mörk hud eller är beslöjade. Hälsomyndigheterna rekommenderar att man använder ett kosttillskott om man tillhör någon av ovannämnda grupper. I England rekommenderar England Public Health att de flesta människor bör ta D-vitamintillskott dagligen.

Nyckeln till vår hälsa

Enligt en studie från Oxford University behöver genreceptorer över hela kroppen tillräckligt med D-vitamin för att förhindra de sjukdomar som anges ovan.

Gener kräver D-vitamin för att fungera, vilket innebär en hälsosam användning av den genetiska informationen. Det är därför en brist på D-vitamin kan leda till allvarlig sjukdom. Anledningen till att D-vitamin är nyckeln till vår hälsa återfinns i våra gener.

D-vitamin och funktioner i kroppen

Det är enkelt att förstå varför brist på D-vitamin kan leda till sjukdom genom att observera de många funktioner som D-vitamin har i kroppen.

• Bygga ben, leder och tänder

• Absorption av kalcium i tarmarna

• Minskning av inflammationer i kroppen

• Förstärkning av immunsystemet

• Hålla hormoner i balans

• Minskning av oxidativ stress

• Neurotransmittor mellan celler

• Hjälper till att behålla lugnet, få utvilad sömn och hantera stress

• Känslor av harmoni och optimal uppmärksamhet och koncentration

D-vitamin - solskensvitaminet

D-vitamin är ett viktigt vitamin. Kroppen får det mesta av sitt D-vitamin, upp till 90%, från exponering i solen och bara en liten del från maten vi äter. Exponering i solen, UVB-strålarna i synnerhet, leder till uppbyggnad av D-vitamin i kroppen. Det är problemet med D-vitamin.

Varför har så många människor ett D-vitaminunderskott?

Vår moderna livsstil resulterar i att vi inte får en tillräcklig mängd sol under året. Att arbeta inomhus och hur vi klär oss på väg till och från jobbet leder till för lite exponering i solen och därmed för lite D-vitaminproduktion även under sommarmånaderna.

TV och datorer har lett till att alltmer fritid tillbringas inomhus. Gammal uråldrig propaganda om solen som en stor orsak till hudsjukdomar har förvärrat problemet.

Många människor, särskilt kvinnor, lämnar inte längre huset utan någon solskyddsfaktor (SPF). En SPF så låg som 8 fördröjer produktionen av D-vitamin i huden med 95%.

Otillräcklig absorption av D-vitamin från mat

D-vitamin återfinns främst i fet fisk, fiskleverolja, organ och i små mängder i mjölk, ägg och smör. Den genomsnittliga konsumtionen av mjölk, ägg och smör bland människor i industriländer är inte tillräckligt hög för att bidra med betydande mängder D-vitamin i kosten.

D-vitamin stärker benstommen

Tillsammans med kalcium och vitamin K 2 har D-vitamin en nyckelroll i benmetabolismen, särskilt vid byggandet av ny benmassa. Det är därför ett D-vitaminunderskott kan leda till en ökad risk för benskörhet och benbrott.

D-vitamin skyddar mot förkylning

En låg D-vitaminnivå i blodet leder till en högre risk för övre luftvägsinflammation med 40%. Det här kom man fram till genom att jämföra data från 19 000 personer som hade i genomsnitt 10 till 29 ¿g / ml D-vitamin i blodet. Sambandet var ännu tydligare hos astmapatienter.

D-vitamin skyddar mot diabetes

D-vitamin skyddar de insulinproducerande betacellerna i bukspottkörteln. Det ökar också känsligheten för insulin. Med hjälp av D-vitamin rör sig glukosen i blodet snabbare in i kroppens celler där den används för energi. I det stora hela sänker D-vitamin risken för att insjukna i diabetes.

D-vitamin aktiverar hjärnan

Personer som har en hög nivå av D-vitamin kan koncentrera sig bättre, är mer uppmärksamma och har förmåga att fungera på en högre nivå genom hög mental aktivitet än de personerna med ett D-vitaminunderskott. Forskare vid British University of Manchester kom fram till dessa slutsatser och resultat efter att ha genomfört en studie med 3000 män från hela Europa mellan 40 och 79 år.

Det rekommenderade dagliga intaget av D-vitamin är för lågt!

Enligt National Institutes of Health bör vuxna och barn över 1 år ha ett dagligt intag av 600 IE vitamin D och spädbarn upp till 400 IE D-vitamin. Äldre personer över 70 år är rekommenderade 800 IE D-vitamin per dag.

Dessa doser infördes för att bekämpa engelska sjukan och osteoporos - de två mest uppenbara sjukdomarna till följd av ett D-vitaminunderskott. Denna rekommendation anses inte vara tillräcklig av ledande D-vitaminexperter.

Den rekommenderade dosen för att förebygga sjukdom ligger vid 1000 till 5000 IE per dag för friska vuxna. Terapeutiska doser kan vara mycket högre, men bör endast användas under en läkares övervakning med frekventa blodprov för att övervaka D-vitaminnivåerna i blodet.

Hur mycket D-vitamin behöver vi?

Under sommarmånaderna kan personer med ljusare hud förvänta sig att producera cirka 10 000 IE D-vitamin på 10 till 20 minuters exponering i solljus om man bär baddräkt. Mängden D-vitamin som produceras är direkt relaterad till hudton.

Personer med mörkare hud behöver mer tid på sig att producera samma mängd D-vitamin. Exponering i solen tre gånger per vecka i denna takt är tillräckligt för att få alla hälsofördelar med D-vitamin.

Även med daglig solexponering finns det inget sätt att överdosera D-vitamin eftersom produktionen av D-vitamin naturligt saktas ner och stoppas av produktionen av melanin (få en solbränna). En hög nivå av kalcium i blodet stoppar också tillverkningen av D-vitamin i huden.

D-vitamin ackumuleras i kroppen, vilket leder till ett lager av D-vitamin som kroppen kan ta av och använda som reserv i ungefär två månader. Därefter måste kroppen fylla på sitt D-vitaminbehov genom mat.

I norra regioner, särskilt norr om den 42:a breddgraden, räcker det inte med en promenad i en blek vintersol för att ge tillräckligt med UVB-strålning för tillräcklig D-vitaminproduktion.

Hur mycket D-vitamin är för mycket?

Eftersom D-vitamin är ett fettlösligt vitamin finns det ofta varningar mot överdosering. Eftersom människokroppen naturligt producerar 10 000 IE D-vitamin, bör detta vara den fysiologiska maximala nivån.

I alla de tester som gjorts i överdosering av D-vitamin tog personerna över 40 000 IE D-vitamin per dag under flera månader. Även extrema doser på 100 000 IE under en tidsperiod ledd under läkarövervakning har inte lett till överdoser av D-vitamin.

År 2002 gav Europeiska unionen ut följande direktiv angående säkerhetsanvisningar för D-vitamintillskott.

Man informerade att en daglig dos på 2000 IE för ungdomar, vuxna samt gravida och ammande mödrar; och 1000 IE per dag för barn under 10 år kan tas utan några risker för eventuella biverkningar. Experter är överens om att friska vuxna säkert kan ta upp till 5000 IE D-vitamin per dag i upp till 6 månader.

Vilket är det bästa sättet att komplettera med D-vitamin?

- Människor som utsätts för mycket sol:

De som tillbringar tid i solen tre gånger i veckan behöver inte komplettera med ytterligare D-vitamin. Om din exponering för solljus minskar rekommenderas ett dagligt intag av 1000 IE D-vitamin. Under vintermånaderna rekommenderas ett dagligt intag på 5 000 IE.

- Människor, som utsätts för väldigt lite solljus:

De som sällan utsätter sin hud för solen, även på sommaren, bör ta 1000 till 2000 IE D-vitamin per dag. På vintern bör det dagliga intaget höjas till 5 000 IE per dag.

Friskrivning:

Eftersom vitamin D3 och vitamin K2 reglerar hur kalcium används i kroppen, bör dessa två vitaminer tas tillsammans så att kalciumet transporteras in i benen istället för att bilda plack i artärerna.


Produktinformation

Vitamin D3 1000 IE

 • Artikelnr

  6906-04

 • Märke

  Vitality Nutritionals

 • Portioner

  120

 • Kapselskal

  Vegetabilisk Cellulosa

 • Tillverkad i

  Nederländerna

 • Förpackningsstorlek

  120 Kapslar

 • Serveringsstorlek

  1 Kapsel

Rekommenderad användning

Ta 1 kapsel dagligen efter måltid.

Hur mycket vitamin D3 bör du ta dagligen?
⁠- Personer som exponeras för mycket sol:
De som exponerar sin kropp för solljus tre gånger i veckan behöver inte komplettera med ytterligare D-vitamin under den tiden. Om din exponering för solljus minskar rekommenderas ett dagligt intag av 1000 IE D-vitamin. Under vintermånaderna rekommenderas ett dagligt intag på 5 000 IE.

- Personer som utsätts för mycket lite sol:
⁠De som sällan utsätter sin hud för solen, även på sommaren, bör ta 1 000 till 2 000 IE D-vitamin per dag. På vintern bör det dagliga intaget höjas till 5 000 IE per dag.

Denna produkt innehåller inga allergener.

Varje kapsel innehåller:

 • 1 000 IE Vitamin D3


Växtcellulosa (kapsel), cellulosapulver (fyllmedel), majsstärkelse (ej genetiskt modifierad), naturligt vitamin D3 (kolekalciferol) från lanolin

Garanterat ren och fri från tillsatser: 

 • fri från laktos, gluten, soja, jäst
 • fri från vete och mejeriprodukter
 • fri från konstgjorda färger och konserveringsmedel
 • fri från genetiskt modifierade ämnen
 • fylld i kapslar av vegetabiliskt ursprung
 • lämplig för vegetarianer och diabetiker


• Förvara i sluten förpackning på en sval, torr plats

• Skydda mot solljus och fukt

• Förvara inte i kylskåp

• Lämna avfuktaren i behållaren

• Förvaras utom räckhåll för barn


Kosttillskott ska inte ersätta en balanserad och varierad
kost och en hälsosam livsstil. Den rekommenderade dagliga dosen bör inte
överskridas. Förvaras utom räckhåll för barn. Informationen är inte avsedd att
ersätta råd från din läkare eller annan hälsovårdspersonal. Det är inte ett uttalande
om läkning eller en rekommendation om självmedicinering. • Mejerifritt
 • Äggfritt
 • Fiskfritt
 • Inga färgämnen
 • Fruktosfritt
 • Gelatinfritt
 • Glutenfritt
 • Hypoallergen
 • Laktosfritt
 • Inget artificiellt sötningsmedel
 • Inga smakämnen
 • Inget magnesiumstearat
 • Ingen mikrokristallcellulosa
 • Ingen sockeralkohol
 • Icke-GMO
 • Nötfri
 • Jordnötsfri
 • Fri från konserveringsmedel
 • Skaldjursfritt
 • Sojafritt
 • Sockerfri
 • Vegetarisk
 • Vetefritt
 • Fritt från jäst
 • Tillverkad i Europa
 • Utan tillsatser

Garanterad kvalitet för din hälsa

När det kommer till din hälsa är kvalitet viktigast. Därför genomgår våra Vitality Nutritionals-produkter toppmodern oberoende laboratorieanalys för att verifiera etikettpåståenden och för att säkerställa att du får kosttillskott av högsta kvalitet.

Dessa faktorer garanterar vår kvalitet:

 • alla ingredienser är testade för sin renhet och aktiva ämnen
 • ett oberoende laboratorium kontrollerar också kvaliteten på slutprodukternaAndra produkter du kanske gillar


Nyligen sett av dig